Atac terorist la Bucuresti-luare de ostateci intr-un autobuz RATB


Un apel primit la 112 anunţa că o grupare teroristă ar fi luat 23 de ostatici aflaţi într-un autobuz. Exerciţiul tactic le-a dat o problemă suplimentară forţelor de ordine: răpitorii ar cere câte un milion de dolari pentru fiecare om eliberat şi ameninţă că vor detona autobuzul.

O cursă contra cronometru a început imediat prin centrul Bucureştiului: autobuzul a fost urmărit pe traseul Arcul de Triumf – Şoseaua Kiseleff – Calea Victoriei – Piaţa Constituţiei – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei şi de aici înapoi la Arcul de Triumf. În tot acest timp, negociatorii Poliţiei Capitalei încercau în permanenţă să convingă răpitorii să îi elibereze pe călători.

În jurul orei 21:50 (si nu 20:30 cum ar fi trebuit initial), o maşină a poliţiei a reuşit să oprească autobuzul, moment în care trupele speciale au intervenit în forţă: au spart geamurile autoturismului şi, după câteva minute, au capturat teroriştii. După ce trupele de ordine au intervenit în forţă, a venit rândul pirotehniştilor, care au analizat întregul autobuz pentru a depista eventuale indicii către o explozie.

Imaginile edificatoare, din reportajul PROTV aici.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s