Eternii chinezi


Cat de tare!

Am aflat ca toate cele 200 de cadavre disecate de la expozitia “human body” apartin, in totalitate, unor chinezi.
Bine, organizatorii spun ca sunt cadavre nerevendicate ale unor uameni decedati in conditii naturale, iar gurile rele, ca ar apartine disidentilor chinezi ucuzi in lagare si inchisori.

Dar mie tot tare mi se pare: importam tot din China, profitam de mana lor de lucru ieftina, au umplut si site-urile porno, dar profitam si de cadavrele lor.

Oricum, spunea cineva ca chinezii nu au suflet.

Sunt citate o serie de articole aparute in presa internationala, in care este contestata corectitudinea informatiilor puse la dispozitia publicului de catre curatorii expozitiei: atat The New York Times, cat si Daily Mail scriau ca trupurile umane expuse ar fi apartinut, de fapt, unor prizonieri chinezi executati. Medicul David Nicholl, consultant al Birmingham City Hospital, a declarat pentru publicatia britanica Daily Mail, in ianuarie 2010, ca este “convins ca trupurile umane – conservate prin plastinatie – provin de la prizonieri chinezi executati sau de la victime ale torturilor”.

Expozitia The Human Body, care include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra corpului omenesc -, va fi vernisata pe 22 martie, la Muzeul Antipa din Bucuresti si va fi deschisa publicului pana pe 30 iunie, zilnic, de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10 – 20.

Advertisements

One response to “Eternii chinezi

  1. Pingback: Human body | Idei si Subterfugii·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s