Cum mai poti creste un copil in ziua de azi???


Ma gandesc…Cum mai poti creste un copil in ziua de azi?

Cum faci sa-l feresti de realitatile concretului?
De sexualizarea extrapolata pana la banalizare?
De banalizarea raului, in sine.

Cum poti educa un copil in ziua de astazi, inoculandu-i niste principii sanatoase morale si de educatie, atunci cand ele in sine sunt privite ca pe o anomalie de catre societate, in genere?
Cum il poti proteja de malitiozitatea si violenta, subcultura si mediocritatea actuala, fara ca acesta sa fie dezavuat social? De catre ceilalti copii, crescuti in spiritul noii ere, de catre niste parinti deja inglobati in societatea sferodocta manelistica?

Cum poti sa il controlezi sa nu cada in capcana care il afunda, inevitabil si iremediabil, in mocirla unei existentialitati submediocre?

Cum ii spui ca desenele animate de acum nu sunt ok, sunt chiar niste mizerii, si cum il convingi sa urmareasca desene animate pe care sa i le pui tu la dispozitie, acestea nemaifiind difuzate la niciun post de televiziune, fara ca acesta sa te considere un om trist, dintr-o alta era?

Cum ii explici tu ca nu e in regula sa te pozezi goala, sau semigoala in oglinda, si nu e in regula sa te imbraci ca o curva, atunci cand toata lumea o face, atunci cand e o normalitate printre toti copiii de varsta lui sa faca asta?

Cum ii justifici faptul ca nu esti de acord sa ii cumperi Iphone sau Blackberry, sau nicun alt telefon mobil, in contextul in care toti colegii lui au smartphone-uri de ultima generatie?

Cum mai cresti un copil in ziua de azi, fara sa ajunga un dobitoc?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s