Taranii corporatisti


O “specie” aparte de cocliti o reprezinta taranii corporatisti. Ma rog, majoritatea corporatistilor sunt tarani, ca, deh, provin din provincie, si multi se trag de la sat.
Dar ma refer acum strict la taranii aia, veniti de la coada vacii, care au invatat la oras, unde si-au facut studiile , sa zica un “Buna ziua, multumesc, O zi buna” atat de fortate, incat sunt mai false decat silicoanele Dragusancai sau Nicoletei Luciu.
Si astia se angajeaza la niste multinationale, pe post de sclavi (in viziunea lor, bine platiti), in realitate platiti undeva in jurul sumei de 20 de milioane pe luna. In Bucuresti.
Unde numai chiria e 10.Si mancarea plus abonamentele de mijloace de transport in comun(a) inca vreo 6.Din care raman cu vreo 4.Pe care ii sparg in primele 3 zile de la salariu.
Bine, unii dintre ei, tarani cocliti fiind, stau claie peste gramada in garsoniere insalubre, divizand cele 10 milioane la un 3-4-5/luna.
Si atunci raman in mana cu vreo 7 -8 milioane din salariul lor mizer (serios, 20 de milioane e un salariu mizerabil, la care sunt costurile vietii), dar, ma rog, pentru voi, este imens, mai ales tinand cont de faptul ca rudele voastre de la tara: parintii si bunicii si unchii cu care locuiti in aceeasi casa darapanata in care va duceti o data la o luna sau de sarbatori nu au toti pensia si castiguri lunare cat al vostru.
Ca sa ma fac inteles pentru cei care au impresia ca as generaliza, am sa dau un exemplu.Sper sa se dezaboneze el de la mine, fara comentarii, caci am vaga impresie ca il am printre frienjii de la feizbuc.Nici nu stau sa il caut, ca mi-e sila numai sa ma gandesc la numele lui, daramite sa-i vad muia din poza de profil.
Individ la vreo 26 de ani, nascut, crescut la tara, studiat la oras-de provincie(unde pret de vreo 10 ani parintii lui au detinut un apartament, pana, din lipsa de bani l-au vandut si s-au mutat toti la un sat uitat de lume-cand zic toti, ma refer la parintii si cei 5 frati retardati), dupa ce a asteptat vreo 4 ani sa si gaseasca un job la o corporatie, timp in care a lucrat numai callcentere si imparteala pliante, in sfarsit este anjagat la o multinationala: culmea, tot pe call center.Adica raspunde la problemele clientilor.
Dar, cand il vad pe strada, are aere de cel putin seic al petrolului sau director, daca nu patron, de banca.
Cand ma interesez eu cu ce anume se ocupa taranul, hop, raspunzator de telefoane. Centralist. Postul se numeste alfel, ca sa nu moara de rusine prostii sclavi de acolo, dar el asta lucreaza.Si 20 de milioane pe luna e mult daca ia. Eu banuiesc ca vreo 17.Cu bonuri de masa, cu tot.
Dar cu siguranta ca castiga mai mult decat toti membrii familiei lui de retardati, de aici si aerele de superioaritate ale slabanogului care am impresia ca nici bani de un pandispan nu are. Nici nu stiu ce e ala pandispan, dar suna umilitor sa nu ai bani de asa ceva.
Asa ca specia asta de cocliti, corporatisti tarani, ar face bine sa fie superiori doar cu membrii familiei lor, nu si in societate.In societate sunt fix zero.Ma rog, intr-o societate de nulitati, sunt undeva la mijloc, ceea ce nu e tocmai rau. Pentru ei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s