facultistii


O categorie aparte de ‘uameni’ o reprezinta ratatii (pe toate planurile, mai putin pe cel social-in ceea ce priveste alti ratati ca ei–adica se aduna doar intre ei, restul lumii nedand nici 2 bani pe ei) care fac facultati in alta tara, pe banii parintilor.
Exclud de aici cazurile celor care (cunosc foarte putine cazuri, dar cunosc) chiar sunt capabili de ceva, care lucreaza in strainatate, care isi sustin singuri sau partial costurile studiilor, dar si ale traiului.
O gramada de fitosi, ca sa nu utilizez alt termen, proveniti, in genere, din familii “cu stare”.Niste gunoaie “de bani gata” cum se spune in popor. Nu toti, unii dintre ei fac parte din niste familii sarace, parintii lor nu au ce manca, ca sa isi trimita odraslele sa faca facultati in afara, ei abia fiind in stare sa termine liceul in tara.
S-a nascut ideea asta: “vezi, domne’ , in tara nu ai cum sa faci studii de calitate”-de parca ei au ceva in capul ala ” si de aceea trebuie sa plecam in afara sa facem studii ca lumea” Si nu oriunde, numai in tari de fitza, cum sunt si ei , niste uameni de fitza.(Elvetia, Belgia, Anglia etc)
Oameni care provin din tot felul de urbi minuscule de provincie, din niste familii de agricultori parveniti, sau mai stiu eu ce afaceristi deveniti de succes peste noapte. Oameni care frecventau numai localuri exclusiviste atunci cand isi paraseau confortul caminului in care ii intretineau parintii.De fapt, oameni pentru care s-au inventat localurile de fitze.
Ratati care ajung pe la sfert de veac din viata lor, si nu sunt capabili sa realizeze faptul ca nu au castigat, pe propriile lor forte, nici macar o bancnota de 1 RON.
Dar care au impresia ca daca au o situatie materiala buna, intrucat singurul lor merit este ca provin dintr-un spermatozoid imbecil care a fecundal un ovul talamb, al caror posesori sunt cei care le cumpara bunuri materiale si le ofera lunar sume mari de bani, au si ceva valoare. Mai mare, mult mai mare decat al “plebei”.

De fapt, oamenii astia sunt cei mai nevalorosi oameni de pe aceasta planeta.
Si oamenii cu cele mai multe lipsuri.
Desi nu constientizeaza asta, chiar daca unii o fac in modul subconstient.
Au diplome, niste hartii cumparate de alte hartii, dar care nu produc alte hartii.Chiar daca ei pot crede asta.De fapt, este impresia, iluzia sustinuta de aceeasi parinti meschini, prin faptul ca le cumpara sau ofera locuri de “munca” bine platite, in cadrul companiilor controlate de ei sau de prietenii lor, la fel de meschini, cu odrasle la fel de meschine si neinsemnate social.Dar si existentialistic.

Ma bucur ca au plecat toti astia in afara, si sper sa ramana acolo.

Chiar ma amuza recent faptul ca un astfel de imbecil pitecantropic o arde cool pe nu stiu unde, pe banii parintilor, cat tac-su se chinuie pe aici cu o DACIA din aia veche, 1310.Si stiu sigur ca omul ar avea banii, dar ii da pe toti pe curu’ beizadelei.
Care nu stie nici sa deschida intr-o maniera corecta telefonul sau de ultima generatie. Pe care sustine ca si l-a cumparat singur. Dar omite sa specifice de unde a avut banii pentru el.

Ce frustrat sunt ca nu mi-am permis si eu sa fac o facultate (de doi lei) in afara.Si ca nu am bani de telefon mobil.Si ca muncesc in tara pe 550 RON plus bonuri de masa.
Si ca singura iesire pe care mi-o permit este un weekend la mare pe an, undeva in gazda la o casa de tigani de la periferia unei statiuni al carei nume nici nu il stiu. Am zis weekend? Am vrut sa zic 2 zile pe an, ca nu imi permit sa merg nicaieri la sfarsit de saptamana. Ca e mai scump.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s