Prilej de sarbatoare


E frumos si cu Craciunul, e una dintre putinele sarbatori pe care o agreez.
Mai mult, as plusa cu faptul ca imi si place/placea, pana in momentul in care am devenit insensibil si nu mi-a mai placut nimic.
craciun 2012
Dar…ce e cu oamenii acestia care, incepand cu 25 noiembrie, incep sa o tina intr-un preCraciun-Craciun prelungit?
Sa vorbeasca numai despre Craciun, sa puna pe retelele de socializare numai poze cu brazi si cabane izolate intr o zona ‘inundata’ cu zapada din al caror horn iese fum.
Astia sunt aceeasi oameni care au inventat Valentine’s Gay-ul, care fac ceva special de Halouin(Halloween), desi nu e nici macar o pseudosarbatoare, pentru ca nu se celebreaza nimic.
Oamenii astia cauta prilej in orice pentru a sarbatori, pentru a ura ceva, pentru a primi si da cadouri.
Oameni care sunt atat de goi pe dinauntru, atat individualmente, cat si ca grup social, incat simt nevoia sa importe sarbatori de la straini(pe cele nationale gasindu-le insuficiente sau neinteresante), oameni care nu pierd nicio ocazie din a ura:”La multi ani, sa ne traiesti cu numele, Insanatosire grabnica” etc etc etc.
Oameni care se bucura de ziua SUA. De ziua SUA!!! Ce treaba are ziua nationala a unui stat, altul decat al tau, cu tine, sau cu ma-ta, eu nu pot intelege.
Daca ma-ta fusese macar regulata de vreun soldat NATO de cetatenie americana, act in urma caruia ai rezultat tu, 9 luni mai tarziu, as fi inteles sa sarbatoresti 4 iulie sau Halouin.Sau orice altceva, pentru ca ai fi fost eminamente o fiinta imbecila.
Dar asa, asa … de ce ai sarbatori?
Bine, am inteles, este frumos, normal si patriotic sa celebrezi ziua nationala a Romaniei.Ca ea n-are nicio vina ca e condusa de imbecili, care sunt reprezentantii unor altor multor imbecili.
E crestineste sa sarbatoresti Pastele si Craciunul. SI Mos Nicolae.
Sarbatoreste, da-te-n pwla mea de cocalar, si ziua internationala a muncii, 1 mai, cu gratare si manele.Si numeste perioada in care este minivacanta de 1 mai, chiar daca pica intr-o sambata sau duminica.Ca te inteleg.Esti prost.
Dar gata, pana aici.Ca imi bag ceva in toti sfintii ma-tii, trebuie sa suport ca in fiecare zi sa fie ziua cuiva si sa trebuiasca sa ii urez “La multi ani” si ca il cheama nu-stiu-cum, si ca a mai supravietuit un an?
Chiar e atat de tare ca ai mai trait un an?
Vreo 5 miliarde de oameni fac asta, anual.Adica, nu e ca si cum ai fi vreun super om.
Si hotarati-va dracului, o data, ce e cu 1 si 8 martie.
Ca ajunge.Vreti flori si martisor, alegeti una din zilele astea, nu 2 la interval de o saptamana, ca e prea de tot, zau.
Singurul, dar singurul lucru benefic din anumite sarbatori, este obligativitatea impusa de guvern ca si zi libera(National Bank Holiday-cum se spune in UK).Dar sunt doar cateva, si anume:

Prezent, conform Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală sunt următoarele:

Dată Nume Observații
12 ianuarie Anul nou
Aprilie/Mai Paștele Două zile *
1 mai Ziua muncii Ziua internațională a muncii
Mai/Iunie Rusaliile Duminica Rusaliilor (a 50-a zi de Paște) și ziua următoare
15 august Adormirea Maicii Domnului Introdusă, ca și Rusaliile, drept sărbătoare legală prin Legea 202/2008
30 noiembrie Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României Introdusă drept sărbătoare legală prin Legea nr. 147/2012 din 23/07/2012 Publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 509 din 24/07/2012
1 decembrie Ziua Națională (Ziua Marii Uniri) Sărbătorirea desăvârșirii Unității Națioale (Unirea Transilvaniei cu Regatul României, formarea României moderne (1918)
25/26 decembrie Sărbătoarea Nașterii Domnului calculat după calendarul Gregorian Două zile *

In rest, numai prilejuri si pseudoprilejuri inventate de niste oameni care nu pot socializa intr-o alta maniera.Sub nicio alta forma.Oameni pentru care s-a inventat Facebook, ca sa trimita cadouase si postari pe wall-uri, altora.Si, fiindca uanii oameni, mai destepti, s-au prins de asta.Cum ar fi cei de la fostul Hi5 si Facebook, care scot o gramada de bani de pe urma acestui fapt.
Dar, va rog, pe mine lasati-ma-n pace!
Eu nu sarbatoresc nici macar Festivus, care e o pseudosarbatoare inventata tot de niste oameni goi pe interior, dar frustrati ca alte sarbatori au devenit mainstream.Iar ei nu vor sa fie mainstream.Ca sunt un fel de premergatori ai hipsterilor.
Chiar, o exista vreun martor de-al lui Iehova hipster?
Cred ca daca ar exsita, ar deveni un fel de Mesia al sarbatorilor, caci ar inventa sarbatoarea nemaivazuta si nemaintalnita!

Advertisements

One response to “Prilej de sarbatoare

  1. Pingback: Oameni mari « Idei si Subterfugii·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s