Enter title here…


De ce toate povestile incep cu “A fost odata….”? Nu ar trebui sa inceapa cu “au fost odata”?
De ce toate povestile se termina cu “Si au trait fericiti pana la adanci batraneti?”
Nu ar trebui sa se termine cu:”Si s-au plictisit unul de altul pana in luna a 4-a, dar atunci era prea tarziu pentru ca ea sa faca avort, si, cum el nu avea bani de pensie alimentara, au ramas impreuna?”
Cineva imi zicea candva, nu foarte demult, ca , in mitologia greaca, se spune ca, inainte, oamenii aveau patru maini, patru picioare, un cap cu doua fete, patru urechi, fiind individualmente o fiinta foarte puternica. Acest androgin puternic a inceput sa-i necajeasca pe zei, fapt pentru care ei au hotarat sa ia masuri urgente. Nu doreau sa-l nimiceasca, deoarece atunci nu mai avea cine sa le aduca ofrande. Atunci zeii au trimis un somn adanc asupra androginului si au despartit fiinta acestuia in doi oameni- barbat si femeie. Mitul spune ca, de atunci, cei doi se cauta pana se gasesc si doar uniti pot fi cu adevarat fericiti.
I-am spus sa se duca sa o reguleze pe ma-sa pana cand ii iese mitologia greaca din cap.Si s-a suparat pe mine.
As vrea sa ii cer iertare pe aceasta cale.Poate ca grecii, desi tampiti, erau mult mai putin departe de adevar decat alte civilizatii cu privire la originea omului.
Dar alta perspectiva m-a impresionat.Si anume, concluzia.
In schimb, legenda nu specifica date in ceea ce priveste unitatea de masura a timpului in care se realizeaza acest lucru, sau, daca se realizeaza.
Incercam mai demult sa imi explic ce inseamna intotdeauna.Sau totdeauna. Si ajunsesem la concluzia ca intotdeauna inseamna NIMIC, iar totdeauna insemna ACUM.
De fapt, nu am ajuns la concluzia asta, recitind materialul mi-a traznit prin cap acest aspect.


Citind printre comentariile acestei piese mi-am dat seama ca, pentru fiecare, intotdeauna insemna altceva.
Un francez spune ca se gandeste la cainele lui care i-a sucombat prin deces, un polonez se gandeste la iubita lui, un neamt la fosta, iar un tip din anglia la mama care i-a murit.Iar un altul spune, atat de simplu, si atat de bine:”this is sooooo beautiful and so meaningful to anyone who can’t be with the one they love :-(“


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s