Femei adevarate vs pseudofemei


Fara a avea in minte de a fi misogin in acest status, dar ma uit pe Facebook si vad numai “FEMEI” impopotonate, cochete, selecte, la terase, plimbari, mall-uri etc. si ma intreb:Oare cate dintre ele stiu sa gateasca? Cate stiu sa utilizeze un ac si o ata? Cate au cu adevarat stofa de MAMA? Cate dintre ele spala sau fac curat asa cum se cuvine?
Multe stiu sa cheltuie bani in stanga si in dreapta, dar cate castiga acei bani prin munca adevarata? Cate dintre autointitulatele femei sunt Femei cu adevarat?
Cine au ele impresia ca o sa faca cu ele casa daca nu stiu sa gateasca, spre exemplu? au impresia ca o sa stea cineva sa angajeze gospodina doar pentru ca au ele tate mari si craci lungi?
O femeie care nu gateste:
-Ori e atat de ocupata incat efectiv nu are timp, dar implicit castiga suficient cat sa isi permita bucatareasa personala
-Ori e o intretinuta penibila care nu valoreaza nici cat jegul de sub labia ei.
E clar: e plina lumea de pseudofemei cu pretentii, care cred, ca fiinta umana, ca li se cuvine tot, din singura perspectiva ca difera putin, dpdv anatomic, de barbat.
Daca se rupe ceva prin casa: sa repare barbatul.Daca nu stie, sa plateasca reparatia sau sa inlocuiasca obiectul care s-a stricat cu unul nou.La fel si cu material textil care cedeaza: nu stim sa coasem, asa ca achizitional o haina/perdea etc noua
Mancare nu stim sa facem, ca ne-am emancipat.Ori face boul asta de barbat, ori imi face mama, ori sa plateasca asta pizze, saorme, sau mancaruri comandate de la restaurante sau firme de catering.
Sa creasca si sa educe un copil? Eu? Pai eu sunt femeie emancipata.De aia imi da bani sotul sa-l duc la gradinita privata cu afterschool.Si ii mai iau si o bona in caz ca cretinii astia de parinti ai mei/lui nu vor sa aiba grija de copil.Ca eu n-am timp, ma duc la mall, sau concert ori restaurant.
Iar pentru spalatul/calcatul rufelor rufelor exista curatatorii si spalatorii.Doar n-o sa stau eu sa pun la masina.Sa puna boul asta care a dat banii pe ea, zic!
Faptul ca exista niste labari tristi care va accepta asa, eventual va si ridica in slavi, nu va face femei.Va face niste curve fara sifilis.Si poate un pic mai spalate, ca doar sunteti intretinute bine.Dar tot curve sunteti.Si cand spun asta ma gandesc la “femei” din tipologia Monicaco Lumbeanu.

Advertisements

2 responses to “Femei adevarate vs pseudofemei

  1. Am sa fac portretul unei femei: divortata, 2 copii, tine singura casa si copiii, nu apeleaza la nimeni, considera ca este datoria ei sa faca asta (nici macar la fostul sot care uita de cele mai multe ori sa trimita pensia alimentara) pe principiul ca se poate descurca si singura chiar daca uneori adoarme plangand. Este femeia care nu a dormit noptille in care copiii ii erau bolnavi, a tremurat la fiecare suspin al lor. Femeia care se trezea dimineata inaintea sotului si a copiilor sa pregateasca micul dejun. femeia care pleca de la birou, trecea prin piata, ajungea acasa si pregatea cina si nu numai atat. Asta inseamna sa fii FEMEIE dar…au barbatii nevoie de asa ceva. Ei cauta tineretea lipsita de griji si aleg din acea categorie numita de tine “pseudofemei”.

  2. Tare articolul ăsta. Se referă cu mare precisie la o cunoştinţă de-a mea. Hihi!!
    NU poare munci că e stresată. Doctorii i-au interzis să fie stresată. Concluzia ei, doctorii i-au interzis să muncească. Nu poate bea vin decât din pahare de cristal. Când pune lăbuţa pe un pahar de cristal bea tot vinul din casă. Ştie să gătească, dar n-are chef. Se spală la trei zile ca să nu consume apa. Îi trebuie neapărat ca soţ un doctor… dar nu pe doctor îl vrea mai exact ci cardul lui. Nu şi-a crescut copilul până la 18 ani, moment în care nu a mai avut încotro căci i-a murit mama şi, deci, a trebuit să-l cunoască în sfârşit. În rest, e toată ziua pe net pe zeci de site-uri matrimoniale unde-şi caută pămpălăii pe care ştie să-i jupoaie de bani. Ea e cea mai deşteaptă, cea mai cultă, cea mai tareeeeee!!!
    Întrebarea ei? Cum de prinţii şi regii Europei s-au putut căsători cu femei fără culoare(nu-mi amintesc exact cuvintele ei) şi nu au luat-o pe ea. Le-ar fi făcut cinste. Sigur că “într-o viaţă anterioară am fost prinţesă”. Hihi!
    E grav că există asemenea persoane printre noi. Trist, dar amuzant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s