I see dead people


Sincer, nu am inteles niciodata multe ritualuri/rituri din tara noastra.
Inclusiv/in special dintre cele referitoare la cele 3 mari evenimente din viata: nastere, casatorie, moarte.
Nu inteleg de ce mortul este imbracat la costum si pus in sicriu pe perna!? Adica, se duce la vreo sedinta importanta sau se culca?!
Cel mai de bun simt mi se pare incinerarea.Scurt, decent, si la obiect.Fara bocitoare, fara tamtam de prost gust, fara tot felul de ritualuri macabre(vezi exhumarea de 7 ani, de exemplu).
Si daca sunt oameni care sa spuna ca e lispa de respect fata de mort sa nu il pui in cavou unde sa ii aduci flori regulat, pai mai bine ii pui cenusa intr-o vaza.Si pui si flori acolo!
BONUS:


Stiu ca e vechi, dar e ontopic!


One thought on “I see dead people

  1. Bun, ideea e urmatoarea: N-ai vrea sa fii inmormantat intr-o groapa la marginea drumului unde corpul iti este aruncat dezbracat si acoperit direct cu namol.

    Respectul pentru corpul tau, cel care ti-a gazduit constiinta si personalitatea, il oferi pentru ultima oara prin acest gest de a-l imbraca cu cele mai bune haine, alegand un loc decent pentru odihna vesnica.

    Gandeste-te la piramide, locuri de veci care si acum aduc admiratie si amintirea faraonilor despre care si acum dupa 2000 de ani vorbim despre ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s