Atunci cand indraznesti….


Atunci cand indraznesti….sa speri, sa visezi, sa doresti, atunci cand vei crede ca totul are o noima, ca totul este cat de cat la liman, atunci soarta va arunca asupra ta o palma care te va lovi mult mai dur decat pana atunci.
Cand ai curajul sa-ti doresti ceva mai mult de la viata, ceva mai mult decat o existenta incapabila de altceva decat de ea insasi…atunci iubirea se va transforma in resentiment, in ura…atunci fericirea va deveni durere, atunci zambetul va deveni un planset disperat si inabusit…..totul va deveni rece, un rece arzator…
Atunci cand indraznesti sa iubesti si sa fii fericit, atunci fericirea se va preface intr-o durere cumplita, o durere groaznica, sufocanta.
Atunci cand faci tot ce ti se spune, cand induri raul sub diferse forme, ani la randul, atunci vei fi degradat, umilit, injosit, de o existenta al carei singur scop este finalitatea sa.
Atunci cand e bine din simpla perspectiva ca nu e mai rau, totul isi pierde orice noima, orice tel sau ideal capata forma unor sulite care te patrund prin toate oasele, care te inteapa in piept, care nu te mai lasa sa respiri….
Atunci cand libertatea este reprezentata doar de un cumul de alegeri cu finalitate la fel de fara noima, atunci cand iubirea este doar lipsa urei, atunci cand vrei sa nu mai fie nimic, iti vei da seama ca poate fi chiar mai rau decat actualmente.
Atunci, totul se preface in scrum, iar scrumul..in nimic.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s