Inca un accident pe aerodromul CLinceni


Aeroclubul Romnaniei, prin sumedeniile de neregului de la aerodromul de la Clinceni, ca sa nu mai vorbim de nepotismele de la nivelul intregii tari, nu se dezice nici de aceasta data:
Sambata, 23 iunie 2012, un nou eveniment a avut loc pe aerodromul de la CLinceni:
Aterizare fortata la Cornetu, langa Clinceni. Patru raniti


UPDATE: Unul dintre pasagerii avionului a fugit de la locul accidentului, după sosirea echipelor medicale de prim-ajutor. El a fost localizat ulterior în parcul Rahova, potrivit Mediafax.
De ce ar fi fugit de la fata locului? Cand se desfiinteaza Aeroclubul Romaniei, cand se inchide Aerodromul Clinceni, cand se va face o ancheta serioasa in cadrul acestor doua structuri, pentru a-i trage la raspundere pe cei care sunt responsabili de toate accidentele astea?

S-a dat alarma pentru fortele de interventie, dupa ce o voce disperata a anuntat la 112 ca un avion s-a prabusit langa aerodromul de la Clinceni!

Cand au ajuns pe campul unde aparatul a aterizat fortat, pompierii i-au gasit pe pilot si cei trei pasageri plini de sange, dar in viata. Cu totii traiesc pentru ca pilotul a reusit sa stapaneasca avionul si sa-l aduca la sol in siguranta, atat pentru cei de la bord cat si pentru oamenii care locuiesc in zona.

Putin dupa ora 11, avionul Cessna 207 cu trei parasutisti si un pilot la bord a decolat de pe aerodromul Clinceni. Cateva minute mai tarziu, in timp ce inca era urcare, motorul avionului s-a oprit. Atunci, pilotul a ales o aterizare fortata, conform procedurii. Singurul loc la indemana a fost un teren viran, aflat intre casele din loclaitatea Cornetu si aerodrom.

Imediat, la fata locului au ajuns mai multe ambulante, dar si un elicopter. Pilotul si pasagerii erau zguduiti de cele intamplate, dar perfect constienti.

“Cand au ajuns pompierii la fata locului erau pe straduta aceasta, se evacuasera singuri. S-a asigurat protectia cu apa pana la scurgerea completa a combustibilului. Cei de la aeroport au scos bateria avionului, pericol nu mai e deloc la ora actuala.”, a spus capitan Catalin Moraru, ISU Ilfov.

Rand pe rand, politistii, procurorii si specialistii in aviatie au ajuns la fata locului si au inceput cercetarile. Primele indicii arata ca avem de-a face cu un pilot experimentat, care nu s-a pierdut cu firea si a facut exact ce trebuia.

“Executa o misiune de lansari parasutisti se pare ca a avut o problema la decolare cu tractiunea / sub inaltimea de 150 de metri esti obligat sa aterizezi inainte, ocolind eventualele obstacole”, a declarat George Rotaru, presedintele Aeroclubului Romaniei

In plus, avionul nu avea nici cutie neagra. Asa ca va fi nevoie de multe expertize, care sa spuna ce s-a intamplat in aer. Greu vor cantari si marturiile celor aflati in avion. Doi dintre ei, au fost dusi la spitalul Universitar de urgenta, iar ceilalti doi la Floreasca. Sunt raniti, dar viata niciunuia dintre ei nu este in pericol, anunta medicii.

Nu este exclus ca in urma acestui accident, autoritatile se reevalueze prezenta caselor atat de aproape de aerodrom

Mai bine autoritatile ar reevalua toata activitatea aeroclubului romaniei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s