Melancolia


Da, filmul se intituleaza Melancholia, dar am ortografiat in romana pentru a-mi personaliza titlul postarii:

.

La fel ca si in Breaking the Waves(spargand valurile) din 1996, sau Dogville din 2003, Lars von Trier realizeaza un film in stilu-i caracteristic: miscari alerte ale camerei, cut-uri rapide si din scurt, impartirea filmelor pe capitole(cu fiecare film facut, capitolele au fost mai putine)-Melancholia are decat 2 capitole.

Am ramas putin surprins sa o revad in rol principal , alaturi de Kirsten Dunst, pe Charlotte Gainsbourg , care era personaj princpipal si in Antichrist.

Jocurile actoricesti, desavarsite, ca in fiecare pelicula remarcabila de Lars.De numele actorilor nici nu mai are rost sa discutam.

Desi toate peliculele lui Lars von Trier depasesc lejer 2h, merita vazute de catre cei care nu sunt pseudointelectuali cocliti, asa cum un anume ANDREI MANȚOG ii numeste pe fanii filmelor de calitate in revista falimentara Kamikaze, chiar si in 2 parti de catre cei cu mai putina rabdare.
Pentru cei care citesc textele din Kamikaze, ramane intotdeauna varianta Orange film de miercurea, in care sunt cele mai bune pelicule la Mall, sau seriale de nota 0 (nu, nu am uitat sa scriu un 1 inainte), gen Gray’s Anatomy, Dr Haus, sau cum s-or mai numi sutele de seriale low quality de pierdut timpul la ele.
In fine, fioecare are dreptul la parere si preferinte, dar imi place ca toti ii jignesc pe cei care nu sunt ca ei.
Ps: Andrei Mantog, tu nu esti un pseudointelectual coclit, esti doar coclit:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s