Salariu de sofer RATB


Referitor la materialul de aici,unde descriam de protestul spontan al soferilor de ratb ca urmare a introducerii curselor de noapte, nemultumiti ca nu li se mai asigura transportul lor, conducerea oferindu-le posibilitatea sa foloseasca doar cursele de noapte ca sa plece/ajunga la autobaza:titan, floreasca,etc.
Ei bine, am aflat pe surse ca cei care au indraznit sa dea peste cap circulatia din data de 15 iulie, vor da socoteala cu 20% din salariu timp de 2 luni, asta dupa ce in aceste zile, vor da declaratii cu unde se aflau si ce au facut in acea zi.

Exista mai multe zvonuri privind salariile unor soferi de autobuze, tramvaie, troleibuze.Cand fac greva, sunt voci, zic ei, ale unor guri rele, care ii hulesc si spun ca cel mai mic salar de acolo e de 30 de milioane, sau de 1000 de euro, in schimb, ei se plang ca nu e asa, ca sunt foarte mici, etc.
In realitate, tot pe surse am aflat, cu fluturas de salariu in fata, ca salariul DE BAZA al unui sofer de RATB este de fix 2200 RON= 22 milioane lei vechi, la care se adauga sporuri de vechime, si ore suplimentare.In principiu, sub 30 de milioane ca sofer de ratb nu prea ai cum sa castigi, decat in prima luna, si nici atunci, daca faci ore suplimentare.
Unii soferi mai sinceri recunosc asta, dar spun ca acum, in loc de 160 de ore suplimentare pe luna, daca mai fac 60.De sporurile de vechime insa tac malc.
Asta in conditiile in care un medic sau profesor debutant ia cateva milioane 5-6-7 maxim.
Pai nu e cam calicut soferasul nostru? Soferas, soferule.
Nu zice nimeni ca un salariu de minim 28 de milioane e nesimtit, ca nu e, e unul decent,dar in comparatie cu salariile, tot de stat oferite, ale unor categorii “mai intelectuale”,sau chiar cu ale unor alti soferi, de orice altceva, cred totusi, ca sunt mai mult decat in avataj.
Poza cu fluturasul de plata nu o fac publica din motive evidente, si nici suma totala pe caer o avea soferul respectiv, cu 31 de ani vechime.Dar va spun, ca v-ati mira cat poate castiga un om care conduce 8 ore pe zi o masina Mercedes Citaro, si mai deschide usile, din cand in cand.

Advertisements

One response to “Salariu de sofer RATB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s