Cei mai fericiti oameni din lume


Scriam aici ca orice caracteristica a unui grup dat de oameni poate fi caracterizata de curba lui Gauss.Aici sunt incluse inteligenta, inteligenta afectiv-emotionala, gradul de discernamant, cantitatea de cunostinte despre viata, gradul de perceptie al realitatii.
In viata noastra de zi cu zi, ne lovim de tot felul de obstacole, termene limita(de plata a facturilor, de finalizat proiecte la scoala, serviciu), probleme personale(financiare, emotionale) si tot felul de alte vise, mai putin, mai mult, sau si mai mult materialiste.(Casa noua, masina, iubit nou, vacanta in Caraibe la concediul urmator, etc).
Pe masura insa ce cresc in cuantum anumite caracteristici phihice gen cele exemplificate mai sus(inteligenta, inteligenta afectiv-emotionala, gradul de discernamant, cantitatea de cunostinte despre viata, gradul de perceptie al realitatii,etc) creste si cantitatea de energie pe care o utilizam pentru a ne face planuri, griji, etc
Uneori, de multe ori, aceste planuri sau vise nu au outcome-ul() scontat, prin urmare apar deziluzii, regrete, frustrari, etc.
Va puteti imagina insa, ca oamenii (categoria de oameni) pe care o detestati, si pe care treceti cu ignorata, ca cei din poza asta:

sunt, in fapt, CEI MAI FERICITI OAMENI DIN LUME?

Ei:

  • Nu au grija zilei de maine
  • Nu au vise naruite, sperante spulberate:nu isi doresc nimic mai mult din ceea ce au
  • Sunt multumiti atat cu posesiunile lor fizice(NIMIC, sau aproape nimic),dar si cu viata lor
  • Le plangem de mila ca nu au apa curenta si nici ce manca,cand in fapt eu exact tot ce le trebuie
  • Sunt singura categorie de oameni la care se aplica selectia naturala, prin urmare sunt in viata cei care merita si POT  sa FIE.
  • Nu sunt niciodata tristi, nu sufera niciodata pentru nimic, nu stiu ce e ala esec in dragoste, esec profesional sau la scoala, etc
  • Nu au dezvoltate sentimentele superioare, prin urmare nici cele negative nu sunt active
  • Nu isi fac griji pentru ABSOLUT nimic(plata facturi, ascensiune socio-profesionala, statut in societate-ei au o cu totul alta societate, bazata exclusiv pe “survival of the fittest”)
  • Si, cel mai important, nu sufera NICIODATA de DEPRESIE.

Ti-ai pus vreodata problema asta? Te-ai gandit vreodata ca acesti oameni sunt, poate, cei mai norocosi oameni din lume? Din perspectiva asta.

Ma invita cineva in Ferentari, cand am spus ca as vrea sa trec sa vad macar Zabrautiul(cel mai rau famat ghetou din Romania), si mi-a spus:”-Nu, nu veni doar sa treci, vino si stai o saptamana, sa ‘simti pamantul’-e o alta viata”
Si m-am gandit: Astia sunt singurii oameni din lume care se trezesc dimineata, in fiecare dimineata, fara NICIO grija.Poate doar aceea de a manca.Si vin si te intreb, pe tine, cititorule:
-Care a fost ultima dimineata cand te-ai trezit fara NICIO GRIJA pe lume?
(exclus raspunsul, evident, diminetile copilariei-pana in 5-6 ani-du[pa aceea a inceput gradinita/ciclul primar-si atunci aveai in plan deja teme si ore)
Think about it…


3 thoughts on “Cei mai fericiti oameni din lume

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s