grama-tica


In ceea ce priveste corectitudinea cu care se vorbeste si ortografiaza limba romana, mai ales in randul ultimelor 3 (de)generatii, lucrurile stau extrem de grav.Dezacordurile sunt la ordinea zilei in vorbire, iar in scris(cei care stiu sa scrie) fac niste greseli pe care nici in clasa a 3-a nu le fac prea multi elevi.
Acest lucru se observa in contextul raspandirii internetului in toate mediile economico-sociale(sate, oameni fara educatie, etc).
Chiar si cei care nu stiu sa ortografieze de mana au acum acces la o tastatura si aici isi daqu in petec in mediul online.
Ceea ce este extrem de grav este aceasta incultura, agramatism si chair analfabetism generalizat, si deja cei din primele generatii de inculti ai “messului” au ajuns sa fie “uamenii mari” de azi.Imi este groaza!!!


3 thoughts on “grama-tica

  1. Păi dacă tot ai atins subiectul “hai sa scriem corect româneşte!”…tu de ce nu scrii corect?A scrie corect româneşte = a scrie cu diacritice!!!Sau eşti de părere că numai cratimele contează,diacriticele dă-le-n colo?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s