Alladin cel Buclucas


Referitor la aceasta melodie, iata ca pana si acest gen de muzica , pe care nu am ascultat-o in viata mea, nici macar meteoric,  imi trezeste amintiri.

Sa va spun si in ce sens:

Prin clasa a noua, cu inca doi colegi, luaseram doua nenorocenii de  statii de emisie receptie, si , destul de tarziu in noapte, pe timp de iarna, doi dintre noi intrau in scari linistite de pensionari, iar al treilea, pe care natura il insestrase cu un timbru vocal destul de gros, statea afara.

Acum , minte de copii de clasa a noua, in scara sunetul se propaga foarte fain, iar vocea aluia prin statie ziceai ca e anuntul de atac al unui general in rezerva in Coreea de Nord, asa ca  el de afara zicea:” va rog intrati peste ei in casa, Politia Municipala.”, noi doi vobeam tare: “La ce apartament? Comunicati va rog”, etcaetera, si uite asa toti mosii vizoriti faceau pe ei de frica, iar cand ieseam dis scara toate luminile erau aprinse si vizoristii isi faceau curaj si intredeschideau usile, vrand sa vada care e problema.

Ei bine, in una din seri, se face ca am nimerit intr-o scara pe care o mai vizitasem si anterior,exasperandu-i pe pensionarii carora le stricam somnul de frumusete.

Aveam statiile in stand-by, cu volumul dat la maxim, intru eu cu un coleg, baritonul statea afara, si astepta semnalul sa inceapa repertoriul.Pe drum insa spre etajul 1, se produce o interferenta cu un radio pirat, si incepe sa urle statia: “Eu sunt alladin , alladin , alladin, hai fetito freaca lampa mea putiiin…..”

Usile incep sa se deschida instant, vizoristii in actiune,pe pozitii, nici nu am mai nimerit butonul de volum, iar sunetul se auzea ca toate alea intr-o scara de bloc in toi de noapte.

Ce imi amintesc este ca scara avea o singura usa de acces, pe care m-am ingramadit in acelasi timp cu colegul, care era imens, iar din inertie am ajuns amindoi in niste tufe pline cu zapada, dupa noi fro doi pensionari mai curajosi :))

Asa Ca Alladin a pus capat distractiei de genul, convingandu-ne sa ne gasim alt gen de indeletniciri.

———
Hai sa bag si-o poza de pe atunci:

viata la liceu cei mai frumosi ani clasa a noua alexandria


One thought on “Alladin cel Buclucas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s