ce cfr?


Da, stiu, e a o mia oara cand scriu despre degringolada indusa voit in Compania de Cai Ferate Romane,insa nu ma pot abtine de la acest exemplu ,zic eu graitor pentru situatia actuala:

Se iau doua orase, de exemplu Sighisoara si Targu Mures.Distanta dintre cele doua(pe sosea)-51 de Km.Un microbuz o parcurge in mai putin de o ora, 40 de minute tipic.
Cu trenul(care ar trebui sa fie mijlocul de transport cel mai eficient,asa cum e in majoritatea statelor europene) faci nu mai putin de 4 ore!!! Pe o distanta de 200 km si cu un pret intreg de 40 de RON!!(Pret (RON)
39.3),cand microbuzul mai mult de 8 lei maxim nu are de ce sa iti ia si te duce acolo intre ce ore vrei,de 5 ori mai repede.

Si apoi stam si ne miram de ce sunt atat de putini calatori pe CFR, si de ce sunt atatea trenuri anulate din lipsa de calatori.Iar asta nu e un exemplu singular, ci doar unul graitor.Lucurile sunt generalizate, din pacate.


2 thoughts on “ce cfr?

  1. Eu cu ceva vreme in urma cautam pe mersultrenurilor orasul Targoviste, si era de negasit; si cum vrezi ca era scris? tirgoviste. vad ca acum te redirectioneaza automat :)) initial ajunsesem la concluzia ca nu au gara, mai rau ca noi :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s