Prosperitate


Suntem o uriasa piata de desfacere si nu producem nimic.Azi am mancat salata cu rosii turcesti, ardei spaniol, ulei italienesc, ceapa si mararul erau romanesti, cred.Am mancat multinational,nu?
Dar daca ne uitam la cate magazine si magazinase se deschid pana si in cele mai amarate orase ne punem intrebarea: de ce atatea magazine la o putere de cumparare atat de mica? Puterea de cumparare, este, totusi limitata.Sunt zeci, sute de mii de oameni fara un loc de munca, insa magazinele de tip supermarket impanzesc toate urbile tarisoarei noastre.
Magazine care sunt doldora de produse din import: pui, porc, legume, fructe,etc,etc, marea lor majoritate(ca sa nu zic toate) sunt cu mult mai ieftine decat produsele autohtone.Adica de ce sa iau un pui romanesc cu 180 de mii cand pot lua unul din Australia cu 99 de mii.Virgula 99.?
Cei care au avut capul pe umeri, in momentul in care au inceput asa zisele privatizari, au prevestit uriasa piata de desfacere care se vrea a se face in Romania.
S-a distrus sistematic toata productia, industriala si agriculturala.graul sta in hambar, rosiile nu se mai vand, iar noi importam mere din pulivar si faina de nu mai stiu unde.
O mana de oameni au facut milioane, miliarde de euro(dolari pe atunci) pentru a face ceea ce se numeste subminarea economiei nationale.La momentul respectiv, dar si acum, poarta numele de PRIVATIZARE. Cool, nu? Suna chiar….bine!?! Nu? Ne gandim la dezvoltare si evolutie cand auzim de PRIVATIZARE.
Adevarul este, ca incepem sa resimtitm, din ce in ce mai mult efectele acestei crime impotriva statului.Nu producem=> avem salarii mai mici si mai putine locuri de munca.Sutele de super, hiper, ultra si extra maerketuri promoveaza produsele din import(care, by the way, au o calitate mult mai proasta decat cele autohtone-putinele care au mai ramas pe piata), pe care noi le cumparam fara sa clipim.De multe ori fiindca nu avem de ales:sunt ori mult mai ieftine, ori nu avem alta optiune.
Ne bucuram la deschiderea a noi centre comerciale si a sumedeniilor de magazinase mici gen cele de la Carrefour care au inceput sa se deschida la parterul blocurilor, si ne gandim ca asta e o dovada de Prosperitate.
E o dovada de prostie, e o dovada de marsavie, e o dovada de incapacitate a intregului popor roman.


21 thoughts on “Prosperitate

 1. Informare/divertisment/stiri pt copii ca tine care pleaca la facultate la Newcastle, ca in tara e najpa, si care apoi o dau anonima, semnandu-se cu “vasile”-lait motiv al taranimii lor

 2. mai beheader, eu urmaresc blogu tau de ceva timp. Te-am intrebat frumos, dar tu prin raspunsul tau mi-ai intarit parerea pe care o am despre tine.

 3. Defapt ca sa-ti zic indirect ca nu are nici un rost, e o pierdere de timp, da ti-am zis frumos, ca sa nu intentionez sa te supar

 4. “ca nu intentionez sa te supar” asta am vrut sa spun. Tu ai inteles ce am vrut sa scriu dar cred ca incerci sa pari a-mi fi superior ?

 5. Nicidecum. de ce, ai vreun complex? ca numai complexatii isi asuma alte idemtitati.bine ca am blog si poti sa o dai anonima, ca altfel tineai in tine pana mureai.observi, asadar ca te las sa-ti versi veninul.te iuntreb.pana cand?

 6. In primul rand nici macar nu stii cine sunt, judeci in IP. In al doilea rand nu imi vars nici un venin, vad ca tu imi raspunzi cu rautate, defapt tu esti ala de-si varsa veninul, dupa cum observ.

 7. Vezi, observi, si iar vezi.
  In primul rand,daca nu iti placea materialul, puteai sa comentezi la obiect, nu pe langa subiect.
  In al doilea rand,am avut zeci de “comentaci” ca tine pe blog, deci ma lasa rece astfel de lucruri.Ceea ce ma deranjeaza este ca tu “ma cunosti” si nu imi spui in fata sau macar sub identitate asumata aceste lucruri(parerea ta despre mine, care ma int ff mult pt posteritate), ci te ascunzi sub numele de taran pe care probabil il are tatal tau, care mai mult ca sigur cultiva rosiile acum.
  Daca, intr-adevar, ai avea o parere f proata despre mine(desi nu ai avea motive) nu mi-ai citi blogul, care, ca fapt divers, este unul genial ca si mine, si asta te macina!

 8. mah, eu nu te cunosc. Parerea despre tine mi-am format-o din materialul pe care l-ai pus si din comentariile pe care le-ai facut. Nu e un blog prost. Dar parerea mea este ca blogul tau o sa aiba raport 0 in rezolvarea problemelor expuse. Sau poate ai facut blogu pt profit financiar … Cred ca e multa energie consumata degeaba .. sau nu ?

 9. Si daca ti am creat o idee asa proasta de ce ma mai citesti?
  Eu cred ca tu comentezi pt profit financiar, si stim amin2 la fel d bn cn te plateste si in ce fel.

 10. Si Vasile/Vasilica tăcu mâlc 😀
  in legatura cu ce ai postat, nici nu ma astept la altceva, din rau in mai rau o sa ajungem. Vezi, sunt optimista! 😐

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s