Perfecttttttttt!!!!!!!!


Prefectul scapa Bucurestiul de maidanezi. Ii eutanasiaza
Mihai Atanasoaie cere ca maidanezii pe care veterinarii ii considera agresivi sau grav bolnavi, dar si aceia pe care nu ii adopta nimeni dupa o saptamana de stat intr-un adapost, sa fie ucisi. Toate prevederile apar pe o lista de modificari legislative, trimisa la Parlament.

Daca acesti caini nu sunt adoptati in sapte zile de cand ajung in adaposturi, ar putea fi eutanasiati. Este doar una dintre propunerile ajunse deja pe masa deputatilor.

Nici adoptarea nu va mai putea fi facuta de oricine, oricum: persoana care adopta trebuie sa dovedeasca faptul ca are un spatiu de locuit si, in plus, trebuie sa prezinte si o adeverinta de venit, prin care sa demonstreze ca are cu ce intretine animalele.

Prefectura sustine ca anul trecut 400.000 de euro s-au dus pe tratamentele bucurestenilor muscati de astfel de animale.

Potrivit asociatiilor pentru apararea drepturilor animalelor, modificarile vor arunca politica privind animalele fara stapan in urma cu noua ani, cand a inceput un proces de eutanasiere care a durat pana in 2008. Au fost omorati 150.000 de caini, insa problema nu a fost rezolvata.

Potrivit autoritatilor, in Capitala sunt intre 40.000 si 100.000 de maidanezi.

Comportamentul acestor caini este explicabil, spun angajatii adapostului: isi doresc atentia omului si se bat pentru ea. Insa un medic veterinar i-ar putea declara agresivi, potrivit modificarilor legislative.

Florin Darie cunoaste foarte bine comportamentul maidanezilor, a si dresat cativa. Sustine ca un animalul nu poate fi eutanasiat doar pentru ca este mai agresiv.

Pe de alta parte, autoritatile Capitalei spun ca apara interesele cetatenilor. Numai anul trecut au fost muscati peste 11.000 de bucuresteni. Peste 65% de caini fara stapan.

Modificarile legislative au fost depuse joi la Camera Deputatilor si ar urma sa intre in curand in dezbatere publica.

Prefectura mai vrea sa interzica hranirea maidanezilor pe domeniul public, dar si sterilizarea tuturor cainilor care nu sunt de rasa.

Amenzile pentru cei care ar incalca aceste prevederi ajunge pana la 5.000 de lei.

Se inaspresc regulile adoptiei

Nu vor mai exista oameni cu haite intregi de animale in casa. Cel care va dori adoptarea a mai mult de doi caini va trebui sa faca dovada resurselor materiale pentru intretinerea animalelor, a acordului vecinilor sau a asociatiei de proprietari in cazul in care locuieste la bloc, a achitarii taxelor de sterilizare, microcipare si tratare de boli, dar si a spatiului prevazut de legislatia europeana pentru ingrijirea cainilor.

Eutanasierea

Cainii vor fi sortati in trei grupe: batrani si bolnavi, agresivi, sanatosi. Cei din primele doua categorii vor fi eutanasiati direct. Cei sanatosi si cuminti mai au o sansa: daca in 7 zile sunt adoptati, scapa de eutanasiere.

Amenzi

Oamenii care vor lasa cainii pe strada si cei care vor hrani maidanezii in locuri publice vor fi amendati cu sume de la 2.000 la 5.000 de lei.

De asemenea, proprietarii cainilor de rasa comuna vor trebui sa isi sterilizeze si sa-si inregistreze animalele, cu microcip, altfel risca si ei amenzi intre 1.000 si 1.500 de lei.

Asa ca toate babele senile care hranesc caini, care , in medie musca 80-85 persoane pe zi, NUMAI in Bucuesti, risca sa ramana fara banii din pensie.La fel si rapandulele de 40-55 de ani cae fac lucrul asta….daca mor toti cainii(agresivi,bolnavi) ar fi asa de bine…..dar de fiecare data se gasesc si o mana de RETARDATI care sa fie impotriva acestor masuri.Dar, deh, nu degeaba e omul prost, daca nu e si intaziat mintal.


4 thoughts on “Perfecttttttttt!!!!!!!!

  1. În sfârşit. Să înceapă cu Crângaşiul, că eu ies seara cu băţu’ după mine ca să cumpăr un pachet de ţigări. În altă ordine de idei, nu ştiu cum se face de ăştia care sar pentru drepturile animalelor stau numai în zone de case, pe unde nu mişună dulăii. Şi în alte oraşe găseşti maidanezi, da’ sunt puţini şi nu umblă în haită. Ăştia din Bucureşti umblă câte 8-10.

    Să-i strângă, să le face ceva. Să ne modernizăm şi noi, în pula mea, măcar la aspectul ăsta, că la alte aspecte suntem încă în Evul Mediu.

  2. Subscriu.Iata niste masuri cu cap.
    Desi stau in provincie,sunt zile in care nu pot iesi sau intra in scara blocului.Consider ca mi se incalca dreptul de proprietate prin retragerea liberului acces in locuinta mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s