cum se mai face presa pe la noi


Am mai discutat despre cum se face presa in Rromania de mai multe ori(de ex aici sau aici), dar de fiecare data cand ma lovesc de ceva personal, nu ma pot abtine sa nu reactionez.
Adevarul de seara sau minciuna de seara? este intrebarea pe care mi-am pus-o eu astazi, dupa ce am citit cum a redactat o anume Lămâiţa Moroiu un material despre Gala de incheiere a festivalului de film B-Est.
Uite asa:


Referitor la primirea premiului de catre maestrul Ion Lucian, duduia a relatat debitat in felul urmator:
{…}a declarat Ion Lucian care a refuzat sa urce pe scena sa-si ia premiul, motivand ca in viata nu i-a placut niciodata sa coboare{…}.
Nimic ciudat pana aici, toti cei care citim credem ca asa e, ca doar scrie la ziar, si nu la orice ziar, ci la Adevarul.
Insa firul evenimentelor a facut ca eu sa fiu acolo, ba, mai mult, sa si imortalizez momentul:

……………
Maestrul NU a putut urca pe scena datorita , citez :”unui picior care, la aceasta varsta, l-a tradat”.Si stim cu totii cat de in varsta este artistul, si ca a fost internat de urgenta la spital pe 7 ianuarie anul acesta.Ca o mica adaugire, actorul a spus ca cel de-al doilea motiv al neurcarii domniei sale pe scena este faptul ca in viata nu i-a placut niciodata sa coboare.Dar era o expresie la figurat, asa cum capatana “jurnalistei” nu este in stare sa perceapa, sau nu vrea.
Una peste alta, sa ii fie rusine “ziaristei” pentru modalitatea cum redacteaza minciuna de seara.Probabil a facut jurnalismul la “seral”.
Si cand te gandesti cate din astea(articole de genul) “scapa” prin presa, si noi nici nu ne dam seama….


12 thoughts on “cum se mai face presa pe la noi

 1. FRUSTRATULE,

  DACA ESTI IN STARE SI TE DUCE CAPATZANA, PUNE MANA PE TASTATURA INTR-O REDACTIE IN CARE ARTICOLELE SE FAC DUPA COMUNICATELE CARE SE PRIMESC DE LA MEDIAFAX SI IN CARE REDACTORII NU FAC TEREN, DEOARECE SEFII VAD IN ASTA “O PIERDERE DE VREME”. DUPA ASTA, POTI SA MANANCI CACAT CAT POTI PE ACEST BLOG OBSCUR SI ABIA APOI POTI SA-TI DAI CU PAREREA DESPRE CEI CARE SCRIU.

 2. Pentru LAMIITA (lamuitza) sau lemona, care e una si aceeasi persoana:
  eu fac presa, si nu fac dupa comunicate, ca un inapt ca tine.Fac teren si verific sursele, nu fac dintr-o singura sursa, ca altii:)
  ps: tu nu ai un registru lexical al tau? sau te inspiri pana si la acest comentariu dupa articolul meu?

 3. Amice gresesti profund! Maestrul a declarat in spirit de gluma pentru cei prezenti in sala ca in viata chiar nu i-a placut sa coboare. dar tu nu ai de unde sa stii asta, decat cei care sunt conectati la fluxul agentiilor de stiri si cei care chiar au fost de fata.

 4. darius, adica laMuitza, tu nu numai ca nu stii sa redactezi un material de presa, dar vad ca ai si probleme serioase de comprehensiune in ceea ce priveste lecturatul unuia.
  Ce ar fi sa citesti inca o data articolul asta si sa urmaresti si filmuletul?

 5. amice, lasa fetele astea in pace. Sfat: inainte de a o suge aiurea despre materialele care apar in presa si de a te ascunde in spatele unui site obscur, incearca sa faci o vizita la un psiholog. Poate te va ajuta. Muisti ca tine sunt multi, iat frustrati ca tine de asemenea. Ai un registru lexical plin de muie, seral, kakat etc. sunt sigur ca daca ai face teren, n-ai mai avea timp de labele triste pe care le sugi online. Multa bafta si nu uita de treaba cu psihologul. Poate mai ai o sansa.

 6. da, nu stiam ca “seral” e un cuvant obscen,iar “kakat ” numai tu stii ce e.
  mesajul dat de tine ma face sa cred ca tu ai avea nevoie de consult de specialitate.succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s