nu e bn sa ai prieteni


zau daca nu

facebook twitter si hi5 ne transforma in zombi.C

Ai conturi pe Hi5, Facebook sau Twitter… deci exişti! Aceasta este deviza a peste 70% din tinerii care au devenit sclavii realităţii virtuale. Din dorinţa de a-şi crea o identitate falsă, dar mai apropiată de perfecţiune, oamenii web 2.0 îşi trăiesc viaţa pe reţele de socializare, care în timp le distrug personalitatea, sentimentele şi sănătatea. După o analiză amplă, psihiatrul Florin Tudose a identificat catastrofalele repercusiuni ale identităţii ireale create în lumea virtuală.

Cu o medie de şase ore pe zi de stat în faţa calculatorului, tinerii au devenit imuni la „banalele” ieşiri în parc sau plimbări cu bicicleta. În completarea SMS-urilor şi a Messengerului au venit acum reţelele de socializare. Poze, jocuri şi posibilitatea de comunicare cu persoane din toate colţurile lumii sunt doar câteva dintre avantajele oferite de aceste site-uri, despre care psihiatrul Florin Tudose susţine că devin „ucigătoare”.

“Facem o analiză asupra mijloacelor de comunicare virtuale pentru că ele au un efect asupra identităţii individuale. Identitatea noastră este nu numai psihologică, ci şi în persoana noastră. În personalitatea noastră intră şi imaginea corpului, şi imaginea noastră personală, şi imaginea ideală. În realitatea virtuală aceste lucruri dispar pentru că oamenii acolo se depersonalizează. Îşi folosesc noi identităţi, nu-şi mai asumă identitatea din viaţa socială. Nu se ştie dacă a realizat sau nu a realizat nimic… şi acolo îşi modifică totul, inclusiv nivelul de integrare socială, statutul personal, performanţele, statutul umanitar, statutul social totul este minicinos. Aţi văzut ce succes a avut acel joc incredibil de stupid, Second Life, în care oamenii trăiau în altă identitate”, a afirmat profesorul Tudose.

„Oamenii se pierd în identităţi care nu au nicio legătură cu adevărata noastră identitate, în poveşti care nu au nicio legătură cu povestea noastră” Florin Tudose, psihiatru.

6 ore îşi petrece zilnic un copil pe internet, conform unui studiu britanic.Cateva exemple de utilizatori Facebook la care apare aceasta eroare:Elena Gheorghe, Andreea Banica, Nicoleta Luciu sau Monica Columbeanu.Wow….cati prieteni ” are ” eleeeeeeeeeeeeee


One thought on “nu e bn sa ai prieteni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s