coada vacii


Este adevarat ca multi oameni din Bucuresti provin, daca nu la propiu, macar cu sufletul, de la coada vacii.
=============
Dar eu nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre stilul de viata “al urbelor” care devin din ce in ce mai mari, cu oameni din ce in ce mai rai.
Lucrul asta ma face sa am un gust amar cand imi amintesc pentru ce am luptat cand am stat pe baricada la Inter.
Toata lumea sta acum la coada pentru ceva…..dar in special pentru mai tot.Mai ales in Bucuresti.
Stam la coada pentru lift, stam la coada la casa de marcat, stam la coada ca animalele pana si la asteptarea maxi-taxiului gratuit care te preia din parcarea marelor centre comerciale.Mai rau decat evreii in trenurile mortii, asteptandu-ne tacit, pierire, care va veni,eventually.
Stam , mai nou, la cozi interminabile nu numai la cinema, in Mall-uri, dar si la teatre….un lucru bun pe deoparte, ca e sala plina, dar pe de alta, ne-am degradat pana si cei putini avizi de cultura.Am ajuns sa ne calcam in picioare pentru orice, fie ca ne trebuie sau nu.
Imbulzeala in orice parc cand e vremea frumoasa, nu ai loc nici sa respiri sau sa mergi de ceilalti, daramite sa gasesti o banca libera.Ratb uri pline, metrouri si mai si.Coada la casele de marcat, coada la deschiderea unui nou Mall, avizi dupa un chilipir, ca, deh, asa-i romanul.

Coada sa iti platesti facturile, coada la semafor, coada pe peron la tren, coada coada coada.
De exemplu in zilele de duminica, in provincie, la Alexandria(as tinde sa banuiesc ca mai este asa si in alte orase din tara, dar ma gandesc ca totusi teleormanenii sunt inapoiati pana peste masura), exista o imbulzeaza extraordinar de inumana la autobuzele care duc la Bucuresti(si vice-versa vinerea).
Oameni care in alt context ar parea absolut normali se calca efectiv in picioare pt un loc in microbuz.Fete tinere, babe, femei in toata varsta maturitatii.Barbatii de obicei se infig mai putin, dar nu sunt nici ei departe de femei.Tinere care dau batrane la o parte, imbulzeala si bagaje strivite pt ce?
La fel si la urcarea In Ratb-uri in Bucuresti si probabil si in alte mijloace de transport in comun din tara.
Dar cert este ca nicaieri nu-i ca “la Capitala”.
O bataie pe locurile din Itb de parca ar fi o chestiune de viata si de moarte, o lupta a nesimtirii purtata de oameni de toate varstele.Nici nu te poti da jos din autobuz, troleibuz sau tramvai ca la usa se imbulzesc zeci de gunoaie umane care isi cauta cu disperare locul de veci.
Chiar daca autobuzul este aproape gol si este loc pt toata lumea din statie, disperarea este majora pt multi dintre acesti , hai sa le zicem oameni.
Coada la iesirea din metropole la sfarsit de saptamana, si la intrare la inceput, coada la ABSOLUT ORICE. Coada la wc-uri, coada la dusuri, coada la paine, coada la Saorma.
Coada la……………………Cimitir.


One thought on “coada vacii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s