Portret: “Vedete” din online ul romanesc


———————–

Si nu putem vorbi de internet in Romania daca nu vorbim si de vedetele din online-ul romanesc.
Clipuri asa zise virale care au adunat zeci, sute de mii, milioane de vizite chiar, caci asa se masoara audienta in online.
La inceput a fost Cacucino, care a deschis calea pe NEOGEN, sectiunea video, prin niste clipuri din cele mai ciudate, adeseori aparent fara noima, in care personajul principal, care nu isi arata niciodata fata, parea sa aiba severe probleme psihice.
In scurt timp orice clip urcat de el avea in primele ore mii de vizite, strangand intr-o zi cateva zeci de mii.Comentariile veneau cu sutele, majoritatea dintre ele dintre cele mai “colorate”.

Dupa Cacucino a urmat Bahoi sau, Bahoi. De la Constanta.
Rampa lui de lansare a constituit-o youtube-ul, acolo unde si-a urcat primul clip, in care invata lumea cum sa “hackereasca” parole de yahoo messenger.In scurt timp clipul sau a adunat cateva sute de mii de vizite, iar preluarea acestuia de catre situri de specialitate l-au facut sa-si castige notorietatea.
Au urmat apoi zeci de alte clipuri, in urma carora s-a constatat, experimental, ca cu cat te scalambai mai mult, cu atat iti cresc vizitele, exponential.
Cu cat esti mai hulit cu atat mai multa audienta in online capeti.Paradoxal pentru unii, dar cat se poate de real.
Atat de real incat pana si televiziunile isi doresc sa “ciupeasca” din audienta vedetelor din online.
A urmat apoi Sprce, cel care a inventat o noua expresie preluata de mai toata lumea: “Saracia Dreq”.
S-a lansat pe 220, un alt site de materiale video, acolo unde si-a etelat averea si bagajul de..cunostinte.A avut ceva mai mult succes decat predecesorii sai, astfel incat mai toata lumea a incercat sa-i urmeze modelul.Prin parodie.
Si daca vorbim de vedete autentice in online, este imperios necesar sa il mentionam pe nimeni altul decat Nicusor de la Braila, cel care s-a facut cunoscut printr-un aflux continuu de Tourette mioritic.Si de data aceasta succesul, ca sa-i zicem asa, nu a intarziat sa apara, astfel incat a fost lansata de catre un artist din Braila, Cj Ustinov si o piesa mixata exclusiv cu versuri preluate din repertoriul inconfundabil si unic al lui Nicusor.
Autentici sau nu, amuzanti sau mai putin amuzanti, acestia au deschis un nou drum in viralele romanesti, o directie pe care a pornit si autointitulata Alice, atunci cand si-a lansat clipul : “Una cu gura mare la metrou.”
Urmand modelul precedentilor sai, care erau mult mai naturali, si Alice cea cu par (ul verde), a urmat tactica: cu cat te scalambai mai mult, cu atat mai multe vizite o sa ai.
In plus, ca fata, daca abordezi destul de des teme legate de sex, sigur o sa ai succes.
Si i-a mers o vreme.
Momentan insa, online-ul romanesc este in asteptare de o noua vedeta producatoare de virale.
Doamne ajuta!


7 thoughts on “Portret: “Vedete” din online ul romanesc

 1. bai deci ca sa o luam asa:

  1.Cacucino este din bucuresti, il cheama [cenzurat] si lucreaza la Hollywood movieplex in Mall Vitan.

  2 Bahoi este din cernavoda, il cheama [cenzurat] si lucreaza muncitor pe santier la firma [cenzurat]

  3 Spele este din Alxndria si il cheama [cenzurat] , lucreaza ofiter pe vapor.

  4 Nicusor de la braila il cheama Nicusor [cenzurat], este un om al strazii care traieste din mila oamenilor in gara Braila si nu are ce cauta in acest montaj, sincer

  5 Alice are numele adevarat de [cenzurat] si este studenta la ATF I L Caragiale Bucuresti anul 3, si lucreaza la piese de tearu(regie si acting) precum si la protv si a mai lucrat si la mtv.

  Asta ca sa stii si tu

 2. wow, ce destept este tuuuuuuu

  ma luminezi mai mult, te rog?
  spune mi daca exista Dumnezeu, what s the meaning of life si the secret of eternal youth and happyness si te voi adora ca pe un zeu atotstiitor ce esti, care esti, tu, ca esti.

  CEVA NOU, DACA AI SA MI SPUI, DACA NU, NU MAI COMENTA!

 3. Iti spun o chestie pe care sigur nu o stiai.Toti cei din acest reportaj au crescut cel putin fara unul din parinti(fara tata), cu exceptia lui Nicusor care a crescut fara ambii parinti.
  Alice a crescut fara tata, sprc a crescut fara tata, bahoi a crescut fara tata.cacucino a crescut cu ambii parinti, dar e la fl ca si cum ar fi crescut fara, iar nicusor a screscut la casa de copii si pe strada.
  asa ca, sincer, nu prea isi are rostul reportajul.sincer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s