De ce merită să citeşti ziarele


Câtă vreme analiştii noştri sunt prea-ocupaţi cu politica, storcând din ea până şi ultima picătură de semnificaţie, iar televiziunile au descoperit că pot face rating nu doar din chiloţăreală şi topoare-n cap, ci şi pe seama nu ştiu cărei perle din gândirea vangheliană, România trăieşte într-o lume paralelă.

Adevărata Românie, cea care nu-i chemată să-şi dea cu părerea pe micul ecran, are cu totul alte griji şi alte probleme. Ca să le afli, însă, trebuie să laşi telecomanda deoparte şi să pui mâna să citeşti un ziar.

Aşa ţi se vor deschide în faţa ochilor poveşti pe care nu le găseşti în tocşouri şi nici la ştirile de la ora cinci. Drama unui tânăr care se luptă cu leucemia sau cea a unui bătrân lăsat pe drumuri de mafia imobiliară, ţepele trase banului public de cutare primar sau cutare poliţai, dar şi întâmplările cu eroi neştiuţi – iată doar câteva motive pentru care merită să răsfoieşti paginile tipărite.

E ceea ce n-au priceput blogării care prevestesc, isteric sau interesat, moartea presei scrise. Şi anume că sub mirosul de tuş palpită o viaţă pe care mânuitorii pixelilor nu sunt în stare s-o scoată la lumină.

Fiindcă, pentru asta, îţi trebuie talentul reporterului de modă veche, al cărui timp nu se măsoară în secunde şi al cărui succes nu se bazează numai pe numărul de accesări. În final, să nu uităm că, fără harul cuvântului, nu vom ajunge niciodată la inima cititorului.
(Text preluat din “Adevărul de seară” de marţi, 23 februarie 2010)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s