Lenin a murit de sifilis, nu de atac de cord


Decesul cunoscutului revolutionar rus, Vladimir Ilici Lenin, a fost cauzat de sifilis, o boala cu transmitere sexuala, anunta Daily Mail.

lenin-urss
Vladimir Ilici Lenin a decedat in 1924, dupa o suferinta indelungata. Istoricii au crezut ca liderul rus a suferit o serie de trei atacuri de cord care, in cele din urma, i-au cauzat moartea.

Recent, autoarea britanica Helen Rappaport a descoperit o serie de documente la Universitatea Columbia din New York despre care considera că sunt probe, indicand ca moartea lui Lenin a survenit ca urmare a unui neurosifilis, o forma a sifilisului care afecteaza creierul.

Documentele au fost redactate de cercetatorul rus Ivan Pavlov. Pavlov, laureat al premiului Nobel si faimos pentru lucrarile sale de conditionare comportamentala realizate pe caini, a afirmat ca “revolutia a fost facuta de un nebun caruia sifilisul ii afectase creierul”.

Rappaport crede ca este posibil ca Lenin sa se fi infectat cu sifilis dupa ce a intretinut relatii sexuale cu o prostituata pariziana, in 1902.


3 thoughts on “Lenin a murit de sifilis, nu de atac de cord

  1. El si Henry al 8-lea.
    Este pacat ca desi ne avem in blogroll ne citim asa de rar. Se aproprie Revelionul si toata lumea se gandeste la excursii. Tu unde mi-ar recomanda sa imi petrec vacanta?
    Am scris un articol despre aceasta tema si te provoc la o leapsa in care poti castiga o vacanta de Revelion pe banii mei.
    Articolul meu se numeste: “Ghidul alegerii vacantei perfecte de Craciun sau Revelion in 2010”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s