de bun simt


Din cauza catorva retardati mintal(aprox 9% dintre studentii cu conturi de eRegie), toti cei care au net de la roedu(regie, leu) au traficul restrictionat.Adicatalea 5 Gb pe saptamana.De bun simt, cica…bun simt my ass…in 2 ore, doar citind fluxurile de presa,si ascultand un amarat de radio online, am facut 500 de mega.

Mai jos se afla comunicatul integral al celor de la eRegie.

Citez: Limitarea va fi super de bun simt..

Eu nu prea consider asta, avand in vedere ca eu niciodata nu am dat jos torrenti sau filme, ci doar am intrat pe cateva site-uri, si rareori mai ascult si un radio.Si intr-o zi am facut un giga si ceva, numai citind.

Fiecare cuvintel scris pe mess, fiecare poza incarcata pe site, fiecare filmulet flv de 2 minute de pe iutup(youtube)trebuie gestionate ca pe vremea lui raposatu.

eregie

De ce? Din cauza unor handicapati mintal care toata ziua downloadau filme, filme, filme(de categoria B–adica de tot cacatul) gen super tare comedie, fast and furious,,,…orice, dar sa fie cu masini, femei si impuscaturi, seriale de oameni ratati, tot felul de seriale, musai toate sezoanele, cu glume nici macar scabroase.Pe langa asta, aurolacii dadeau jos tot felul de filme porno si seturi de programe de zeci de giga, pe care apoi le tineau in seed in torrenti, ca sa faca ratie, cica…l00s3ri….pentru ca apoi sa mai poata downloada serialele lor de cacat si filmele lor de fecale la care sa stea sa se uita toata ziua si mai ales noaptea, comentand intre ei non-stop, din 3 in 3 secunde, pe marginea”capodoperelor” cinematografice si de televiziune, asa cum stiu ei mai bine, in limbaj academic, ca doar sunt studenti.

Ca sa nu mai vorbesc de cand era meci, ca blocati tot netul uitandu-va la meciul care parca va schimba viata in functie de deznodamant, la cum va manifestati.Cretinilor.Trogloditilor.

ftw-an gwra de l00s3ri…din kuza v0@str@ nu mai pot eu sa vad un cleep pe iutup si mircea badea si stiri online si sa ascult Deutsche Welle si Antenne Una si sa-l citesc pe CTP.

Dar stiti ceva? Tot voua v-ati facoot raw mah saraciilor, ca eo plec acasa cam 3 zeele pe s@pt@man@, si acolo am net nelimitat ba, ca am BANI!!!!

Nu ca voi, care veniti de la moldova aici, in octombrie, si mai plecati in vara.Hai sa va vad eu cum o sa mai faceti fata cu 14 Gb pe luna….Poate in felul asta o sa puneti in p00la mea mana pe o carte, jegosilor, sau spinarea la munca, si o sa renuntati la jocuri de cacat si filme de oligofreni…mars la munca, nu la cersit…

Dupa cum stiti, de la inceputul lunii iulie ne-au fost restrictionate aproape toate porturile, motiv pentru care nu mai pot fi accesate multe servicii (mai ales daca functioneaza pe porturi non-standard). Motivul pentru care am fost restrictionati este simplu: traficul exagerat facut de unii utilizatori ai retelei pe torenti si nu numai (trafic de ordinul sutelor de giga pana la cativa tera). Statistic vorbind 9% din utilizatori au facut peste 60% din traficul total, aspect care nu este deloc placut pentru ca din cauza lor au avut de suferit toti ceilalti.
– Incepand din anul universitar 2009-2010 se va pune limitare pe traficul facut, pe scurt, depasesti limita, nu mai ai acces la internet (nu se mai conecteaza PPPoE-ul). Limitarea va fi super de bun simt (va fi cu aproximativ 35% mai mare decat media din 2009-2010 (aprox. 14.7GB/luna/utilizator) facuta de toti utilizatorii (inclusiv de cei care au facut trafic exagerat)); adica pe aproape toti utilizatorii nu ii va afecta aceasta limitare, in schimb pe cei care obisnuiau sa faca trafic exagerat, sigur ii va afecta.
– La inceputul anului (pana se termina ‘febra’ activarilor) vor ramane tot limitarile de porturi care sunt deja. Dupa va fi activat sistemul de limitari de trafic si ni se vor scoate limitarile de porturi (am discutat deja de acest lucru cu cei din Politehnica si au fost de acord).
– Din calculele facute, limitarile de trafic vor fi de 5 GB/7 zile, respectiv 20GB/30 zile.
– Prin trafic se intelege Upload si Download adunat.
– Pe site-ul eRegie, in contul fiecarui utilizator, va fi adaugata o noua pagina cu statisticile de conectare/deconectare si trafic pentru ca sa stiti clar ce trafic ati facut si cat mai puteti face pentru a nu avea probleme cu conexiunea.
– V-am transmis acest lucru pentru ca, chiar daca la inceputul lunii va functiona limitarea de porturi, SE VA LUA IN CALCUL TRAFICUL FACUT DE FIECARE UTILIZATOR DE LA INCEPUTUL ANULUI UNIVERSITAR (practic de la prima conectare), deci, ATENTIE LA CAT TRAFIC FACETI!
– Cei care depasesc traficul respectiv NU vor avea conexiune la internet pana nu scade valoarea traficului facut per unitatea calculata (7 zile sau 30 zile) sub limita specificata. TRAFICUL ESTE PER n ZILE NU PER SAPTAMANA SAU LUNA pentru a se evita variatiile mari de trafic!
– Atentie: NU MAI FACETI TRAFIC EXAGERAT (in primul rand utilizand torentii si alte programe de acest gen) !
– Mai multe detalii despre limitari vor fi postate pe site dupa data de 15 octombrie.

INUMAN:

Limitarea va fi pusa la 10GB/30 zile si va intra in calcul incepand de luni, 19 octombrie 2009.

Ca parte buna la toata povestea asta este faptul ca vor fi scoase limitarile de porturi (ni s-a transmis ca se va face acest lucru tot luni, in jurul pranzului).

Modul de functionare al limitarii de trafic:
– Motorul de activat/dezactivat conturi (pe motiv de trafic) va rula in fiecare zi intre orele 5 si 6 dimineata.
– Traficul per 30 zile este calculat foarte simplu: azi (data n) se face suma traficului facut in ultimele 30 zile (adica de la n-30 pana la n) si, daca s-a depasit limita, contul este dezactivat (in mod automat).
– In acelasi timp, daca un cont, era dezactivat pe motiv de depasire a traficului, si motorul observa ca suma traficului facut in ultimele 30 de zile a revenit sub limita respectiva, este reactivat (tot in mod automat).
Exemple:
– faci azi un trafic care depaseste limita, incepand de maine, timp de 30 de zile nu ti se mai conecteaza PPPoE-ul.
– faci in primele 20 de zile un trafic care depaseste limita, incepand din ziua 21 nu ti se mai conecteaza PPPoE-ul; pana cand ? pana cand traficul pe ultimele 30 de zile scade sub limita (variaza in functie de cat trafic ai facut in primele 20 de zile).
Pe scurt: Daca ati depasit limita, contul de internet (PPPoE) va este dezactivat (automat) pana cand traficul scade sub limita respectiva pentru ultimele 30 de zile (indiferent daca va este dezactivat pentru 1 zi sau pentru 30 zile).

Va rugam frumos sa nu veniti la noi (eRegie) cu cereri / explicatii / etc. (indiferent de motiv) pentru a fi scoasa limitarea, pentru ca nu o vom putea solutiona (nu tine de noi solutionarea acestei probleme).
Va rugam sa ne intelegeti ca nici noua nu ne place aceasta limitare dar nu avem ce sa facem legat de ea. Cei care ne cunosc, mai mult sau mai putin, stiu foarte bine cat de mult ne-am batut capu’ pentru ca sa va oferim o conexiune la internet cat mai buna si cat mai putin limitata.
Daca aveti cereri pentru scoaterea limitarii va rugam sa va adresati direct la facultate (pentru ca sa ia legatura la rectorat) sau la rectorat (la serviciul de informatizare).

Dupa cele zise , citate si copiate de pe site ul eregie…nu m-ar mira sa apara asa, cam peste o luna, o luna si jumatate,cand se mai linistesc lucrurile(sau cand de abia se incing!?!) o firma, care, ca prin minune, sa ofere net nelimitat prin campusul regie.Ori prin Leu.Caci e o realitate ca aici e cea mai mare concentratie de utilizatori de internet(vorba aia…infrasctructura minima, randament, si, implicit , profit maximal).


13 thoughts on “de bun simt

 1. La premierele filmelor nu veti intalni multi studenti caministi. Explicatia este simpla: in majoritatea campusurilor universitare infloreste schimbul ilegal de filme, muzica si alte creatii protejate prin drepturi de autor. Aceste campusuri sunt conectate la internet printr-o retea nationala, finantata anual din bugetul Ministerului Educatiei cu aproximativ 100 de miliarde de lei vechi. Pentru a mai diminua din amploarea fenomenului prin retelele proprii, Ministerul Educatiei vrea sa reduca mult viteza de download.
  “Ultimele filme se vad in retea, nu la cinema”
  Prin intermediul retelelor din camine, studentii isi fac cadou unul altuia mii de filme vechi sau noi, melodii, poze, jocuri, manuale in format electronic etc., in virtutea ideii ca “nu se face” sa tii un film bun numai pentru tine. Pentru a fi la curent cu cele mai noi aparitii, “piratii” si-au variat metodele de copiere: de la downloadul clasic de pe internet pana la filmarea in sala de cinema cu camera ascunsa a filmelor si postarea lor in retea. “Exista cateva mijloace de control al pirateriei. De exemplu, putem limita traficul de date sau putem intrerupe conexiunea la sesizarea autorilor productiilor”, ne-a spus Eduard Andrei, director general RoEduNet, institutia care furnizeaza internet in unitatile de invatamant si cercetare.
  In Regie, un film se va copia in 5 ore
  Intr-o luna, studentii politehnisti bucuresteni vor trebui sa astepte cel putin 4-5 ore pentru a aduce un film in retea si asta pentru ca viteza de download va scadea pana la 32 kbps. Aceasta limitare exista deja in campusurile din Iasi. “Intentionam sa sistematizam reteaua din regie pentru a o putea controla mai usor. Va exista un switch principal la care se vor conecta toate caminele prin fibra optica”, explica Eduard Andrei.
  Studentimea se revolta
  Administratorii de retea din camine sustin ca nu trebuie redusa viteza cu care merge internetul, pentru ca si asa au probleme atunci cand trebuie sa mai copieze cate un film. “RoEdu ne-a mai limitat viteza, iar in decembrie anul trecut, cand a pierdut PSD-ul alegerile, ne-au barat banda la jumatate si acum merge cu 30 de mega. Pentru un scop educativ, cum se specifica ca ne e oferit acest internet, recunosc ca nu e nevoie de atata banda. Dar noua ne convine, pentru ca un film se poate descarca in cateva minute, cand nu sunt alte probleme”, spune Razvan, un administrator de retea din complexul Regie. Chiar daca internetul e gratis, studentii trebuie sa plateasca: “Ei trebuie sa dea cam 250 de mii pentru cabluri, switch-uri, iar cei care nu au avut net pana acum dau cu 50 de mii mai mult”, adauga Razvan. “Pai eu mi-am sacrificat calculatorul si l-am facut server, trebuie sa ne scoatem banii intr-un fel, ca sa nu mai spun de timp si nervi consumati”, se justifica el. Alex, administrator la caminul P25, e de alta parere: “Noi avem 151 de calculatoare in retea si nimeni nu s-a plans pana acum de calitatea internetului. Cei de la noi din camin pot sa descarce orice din reteaua interna, din Regie si din afara. Viteza e mare, e buna, dar nu ar trebui limitata, pentru ca poti sa descarci filme si in scop educativ. Spre exemplu, eu am 20 de giga de filme documentare”, adauga Alex. “Cand montam netul, noi nu cerem nici un ban colegilor nostri, ei isi cumpara cablul si intr-un sfert de ora noi montam internetul. Oricum mi s-a acrit de tot sa mai fac asta”, zice Alex. Studentii accepta sa plateasca banii pentru instalare: “Dau 200 de mii pentru infrastructura, ce sa fac, daca vreau sa am net. Oricum banii astia mi-i scot. Daca as fi mers la film in fiecare weekend…. E de o mie de ori mai avantajos netul din camin. Descarci superrepede si vezi cele mai noi filme la o samanta si o bere cu baietii”, spune Vlad, student anul III la Politehnica.

 2. Ma neandertalianule, daca poti si ai bani, ia-ti un stick orange sa-i citesti pe frustratii de mai sus.. Frustrat esti si tu, degeaba esti inteligent, cand iti scapa gura nu mai e nimic de facut. Deh, moldovenii sunt de vina..

  1. ai incercat sa si citesti materialul? sau te ai apucat sa dai comentariu pt un material precedent, la care ai comentat cu numele tau real?

 3. Bine, bre stii care-i faza, sunt de acord cu cititu pe net, ia mult, sunt de acord ca-s multi tarani prosti care iau de pe torrente ca nebunii numai cacaturi pt “ratie”, sunt de acord cu 90% din ce ai scris. Dar… esti un bleg. Singura mea placere in caminul asta infect era ca puteam vedea un meci (aprox 300 mb) nu vad ce te deranja ca sunt unii care vedeau 1-2 meciuri pe saptamana. E echivalentul unui film, unde te “bruia” pe tine? Acu nici asta nu mai pot face, trebuie sa ma duc sa inghet la un bar pt o placere de a mea. Masoara-ti putin cuvintele te rog, jignesti pe unii care facau trafic de max 25-30 gb pe luna. Si hai sa-ti mai spun ceva, aici am inteles ca sunt si altii si nu am vrut sa rup netul, nu cred ca am depasit vreodata 40 GB pe luna, acasa recunosc ca fac peste 500GB pe luna trafic dar e net individual. Cel mai pe scurt, banati-i pe taranii care uita utorrent deschis si nu pe cei care fac un trafic de bun simt. Hai poli….

 4. M-ai prins, felicitari, acu ce faci? Te astepti sa vin dupa tine cu sabia? :)) You make me laugh! Aveti o gandire tare ingusta daca voi credeti ca a fi microbist=cocalar. Mai degraba sunteti voi cocalarii decat noi. Noi credem in ceva, mai mergem si bem o bere la terasa, si nu suntem ghertoii care voi credeti ca sparg toata ziua seminte. Voi credeti in net… daca sunteti asa inseamna ca va ajung 10GB pe luna ca stiti voi sa va tineti in frau. Doar deh, voi nu aveti nevoie de youtube sau mai stiu eu altceva. Voi aveti nevoie de jegul de mircea badea, un cacat care nu merita sa ii fie scrie numele cu majuscule. V-am salutat, un “intelectual cocalar” 😉

 5. Pt taranul care a scris blogul… 1. cu ce plm te deranjeaza pe tine ca unii se mai uita si la seriale….2 cu ce te deranjeaza ca altii vor sa vada filme live… 3 esti un lache trist ce-si plange de mila in coltul lui sperand ca are badea raspunsul problemelor lui(n-am probleme cu badea am doar cu tristi ca tine ce consuma oxigenul degeaba) … 4 bai lache dk nu se pirata nimik pe lumea asta nu existau torrente…5 bai frustratule acu moldovenii ardelenii muntenii sunt de vina ca u esti un lache trist? faci pe tine zici ca te-ai nascut in mijlocul bucurestiuui…. u esti km 0 al tarii

  1. Nu inteleg limbajul tau..plus ca te incurci in redundanta…
   ps:daca vrei documentare cu wwII vii la mine si imi ceri, nu inrosesti firul de netn cautandu-le…plus ca mi-e tare greu sa cred, avand in vedere cum scrii si cum te exprimi, ca chiar ai putea intelege ceva din ele

 6. oke acu ca tot ma aflu in vorba azi m-a apucat o curiozitate despre al 2-lea razboi mondial…ar trebi cumva sa nu ma interesez ca nu poti u sa citesti ziare online sau sa il vezi pe badea?… hai uimeste-ma ce ar trebui sa fac…poate nu vizionez yo un documentar sa citesti u presa…fmm

 7. Chiar daca e cu doi ani intarziere… vin si eu cu un mesaj: esti retardat? 🙂 Sincer te intreb: esti retardat? De unde pana unde ai tras tu concluzia ca aia 9% sunt moldoveni? Asta sincer mi se pare o gandire de om incult (inca e prea putin spus incult), inchis la minte, si cu un IQ un pic peste al maimutei. Dar na, ne dam seama de asta si dupa limbaj. Si nu, nu sunt moldovean. Baga’ti nervii si frustrarile adanc in fund, unde nu le vede nimeni, dar le simti tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s