systemul de (non)valori


In vremurile in care orice semi-analfabet isi poate “cumpara”, ca la piata, diploma de facultate, care ar trebui sa fie invatamant superior accesibil doar celor cu “cap”, multi ne putem intreba, Care mai este sistemul de valori?

La ce se mai raporteaza valoarea, atunci cand aceeasi distinctie care este muncita cu sudoare, nopti nedormite, efort si surmenaj psihic accentuat, si multe alte compromisuri si lipsuri de catre unii oameni care s-au chinuit sa termine un liceu, se da si unora a caror singura calitate este aceea de a avea bani.bani destui incat sa cumpere o diploma de invatamant superior, recte facultate, de la un profesor corupt si bogat ori unul vai de mama lui de sarac, dar tot corupt.

Ce mai insemna sistemul de valori..care mai este referinta, etalonul acestuia?Caci , ca orice sistem, acesta trebuie sa aibe si un punct de reterinta.

Pai , va spun eu, care este sistemul de valori, care este punctul de referinta.Nu mai sunt cei cu adevarat inteligenti, si cei care au muncit pe drept sa castige acea diploma.

Valoarea la care se face raportarea este chiar baronul ala local, cu 3 diplome de facultate si 2 masterate.Ambele cumparate.pe bani. Grei.Si copilul lui cu inca pe atatea, cumparate tot de tac’su.La ei ne raportam astia care chiar stim despre ce e vorba in materiile pe care le-am facut in 4-5 ani de facultate…nu in 1-2 sau chiar niciunul…pe care nu i-au facut astia.

Si asa, daca e s-o luam pe aia dreapta, tot pentru astia o sa ajunga omul cinstit sa lucreze, asa ca ne-am lamurit care este etalonul sistemului de valori, asta…pentru cei care se il pierdusera in degringolada romaneasca actuala.

Pupici pe portofel


One thought on “systemul de (non)valori

  1. uhm..nu le fol la nimic ,pentru k de ex cine isi cumpara diploma doar sa o aiba,cand ajunge in fata angajatorului,asta il intreaba ce stie sa faca pt jobul la care a aplicat..si ei nu stiu nimic…:-j si-ti dai seama k nu i angajeaza doar k scrie pe diploma k a term nuj c fac ..:-j parerea mea..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s