anarhie in romania


Adunare la Odorheiul Secuiesc. Secuimea vrea stemă, steag, imn şi graniţe
VOR SA NE IA TRANSILVANIA!!!!!


—cand au venit aia in tara la meciul ala Steaua Ujpest si afisau steagul ungariei pe fundalul transilvaniei de ce nu au fost arestati? Ce pula mea fac cacaturile astea de autoritati romane? Ce face Romania de 20 de ani?Doarme?Pai daca o sa ne trezim din somnul asta o sa ne dam seama ca nu mai avem nimic, nici macar DEMNITATE!!!—-

De ce? Pentru ca avem o tara slaba condusa de niste infectii umane…de de-aia….


In primul rand asta este o mare aberatie juridica si administrativa, care ar trebui sa puna pe jar autoritatile, sa se lase cu arestari, persoane judecate, etc., pentru ca incalca concomitent mai multe legi printre care si constitutia (legea de care PNL, UDMR, PSD fac atata caz in scandalul Udrea)

1. “Tinutul secuiesc” este o forma care contravine impartirii ad-tive a Romaniei, in legea impartirii si organizarii teritoriale a tarii nu figureaza forma
ad-tiva de “tinut”.

Art.3 din Constitutie : 3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.
vede cineva forma de “tinut”?

2.Impartirea teritoriala si administrativa a tarii este exclusiv rolul si tine DOAR de competenta PARLAMENTULUI, nicio alta institutie nu poate pretinde asemenea competente, nici guvernul, nici presedintele, doar parlamentul. Parlamentul este cel care decide cum se imparte administrativ Romania.

Art.73 din Constitutie:
(1) Parlamentul adoptă legi constituţionale, legi organice şi legi ordinare.
(3) Prin lege organică se reglementează:
…o) organizarea administraţiei publice locale, a teritoriului, precum şi regimul general privind autonomia locală;
voi ati vazut vreo lege data de parlament care sa acorde autonomie “tinutului secuiesc”.

Acum sa vedem cadrul legislativ organic, citez din LEGEA nr.351 din 6 iulie 2001
privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi
4. Unităţi administrativ-teritoriale – potrivit legii unităţile administrativ-teritoriale sunt comunele, oraşele şi judeţele. Unităţile administrativ-teritoriale de bază sunt oraşele şi comunele care cuprind una sau mai multe localităţi.

7. Teritoriu administrativ – suprafaţă delimitată prin lege pentru judeţe, municipii, oraşe şi comune. Este constituit din suprafaţa agricolă (teren arabil, păşuni şi fâneţe, vii şi livezi), suprafaţa fondului forestier, suprafaţa ocupată de construcţii şi amenajări de infrastructură (căi de comunicaţie, altele decât cele aparţinând domeniului public al statului, echipare energetică, lucrări de gospodărire a apelor), ape şi bălţi şi suprafaţa aferentă intravilanului (construcţii şi amenajări), delimitată prin planurile urbanistice.

3.Insemnele de suveranitate-“steag, imn si emblema” se stabilesc de asemenea de parlament (ma rog un proces mai complicat in cazul comunelor si judetelor) si acestea se aplica DOAR pentru entitatile teritoriale recunoscute juridic de Parlamentul Romaniei. Un oras are steagul si emblema sa pentru ca orasul acela este recunoscut de parlament, plus ca schimbarea heraldica si vexilologica* se face prin publicarea in Monitorul oficial a noilor insemne.
Urmatoarele pasaje vor fi din legea adoptata de Parlamentul Romaniei si publicata in Monitorul oficial nr.64 din 2 februarie 2003.
“HOTĂRÂRE nr.25 din 16 ianuarie 2003
privind stabilirea metodologiei de elaborare, reproducere şi folosire a stemelor judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor (legea provine din adoptarea unei hotarari a guvernului).

Art. 1. – (1) Stemele judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor, denumite în continuare heraldică teritorială, simbolizează, într-o formă concentrată, tradiţiile istorice, precum şi realităţile economice şi social-culturale locale, specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. unde este tinutul in primul rand?
(2) Elaborarea proiectului stemei se face cu respectarea strictă a normelor ştiinţei şi artei heraldice şi a tradiţiilor româneşti în domeniu, pe baza metodologiei stabilite de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române, denumită în continuare Comisia Naţională.
Art. 3. – (1) În fiecare judeţ se va constitui, prin ordin al prefectului, o comisie formată din 3-5 membri, specialişti în istorie, arhivistică şi etnografie.
(2) Din comisia judeţeană face parte, de drept, în calitate de expert, un specialist în heraldică desemnat de Comisia Naţională.
se spune undeva cine a adoptat stema respectiva si cine a elaborat-o? in ce conditii?

continuam cu alte prevederi din aceiasi lege:
Art. 5. – Propunerile de stemă, analizate de comisiile judeţene, se înaintează pentru avizare, însoţite de un memoriu justificativ, sub semnătura prefectului şi a preşedintelui consiliului judeţean, birourilor zonale ale Comisiei Naţionale, potrivit repartiţiei prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 6. – Avizul Comisiei Naţionale se concretizează prin semnătura şi ştampila preşedintelui acesteia, aplicate pe spatele machetei care reprezintă proiectul stemei.
Art. 7. – Proiectul stemei, avizat potrivit prevederilor art. 6, împreună cu anexa conţinând descrierea acesteia se trimit, prin adresă comună a prefectului şi a preşedintelui consiliului judeţean, Ministerului Administraţiei Publice, care va elabora proiectul de hotărâre şi nota de fundamentare şi le va supune spre aprobare Guvernului.

Art. 10. – (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei reproducerea şi folosirea unor steme neaprobate prin hotărâre a Guvernului sau în alte situaţii şi condiţii decât cele prevăzute de prezenta hotărâre

4.”Tinutul secuiesc” isi autoproclama autonomie si ce mai vrea el cu de la sine putere, gradul de autonomie precum si atributiunile/competentele fiecarei unitati administrative se stabilesc de asemenea, prin lege organica.
5.”Tinutul secuiesc” nu este nici decum o regiune istorica sa poata face apel la integritatea sa teritoriala si la traditiile ei, este parte integranta a unei regiunii.

6. Dotarea cu astfel de insemne, insemne cu profunde semnificatii de suveranitate*, a constituit de-a lungul secolelor primul pas spre autonomie si apoi spre independeta.

Acum a comentat cineva ca in România a aparut o noua forma de organizare administrativa? ca forma asta are unele principii de organizare spefic statala? ca in s-au incalcat practic 3 legi organice si Constitutia?
By Fidias

EU IL VOTEZ PE VADIM LA PRESEDENTIE….altfel o sa ajungem sclavi

“Ceea ce se întâmplă în aşa-zisa secuime este cel mai grav atentat la siguranţa naţională din martie 1990”! Aceasta a fost afirmaţia liderului PRM, Vadim Tudor, vizavi de evenimentele care au loc sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc. Acolo unde Consiliul Naţional Secuiesc se pregăteşte să stabilească graniţele ţinutului secuiesc şi să îşi stabilească o stemă, un steag, şi un imn, acţiune a cărei obrăznicie îl deranjează pe Vadim Tudor, care cere intervenţia CSAT-ului.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s