tineti la sanatatea voastra


S-a creat precedentul…sanatate inainte de toate!!!

Premieră la Paris. Autorităţile au interzis montarea unei antene releu pe o clădire din capitala Franţei. Asta după ce Jean-Claude Puybaret, în vârstă de 71 de ani, a dat în judecată compania Orange, arată Le Parisien. Bătrânul se temea că antena GSM i-ar fi putut afecta sănătatea.

Cererea omului a fost soluţionată la data de 11 august. Tribunalul din Creteil (Val-de-Marne) a dispus interzicerea instalării unei antene GSM pe clădirea în care locuieşte bătrânul.

“Am aflat că Orange intenţiona să monteze o antenă GSM pe blocul meu. Antena ar fi trebuit să fie montată la 15 metri de patul meu. Mi-era teamă că-mi va provoca migrene, tulburări de somn…Nu vroiam sa-mi asum riscul”, a declarat omul.

Pierderea procesului a fost o lovitură grea pentru Orange pentru că hotătârea judecătorească a stabilit un precedent. Tot mai mulţi francezi intenţionează să dea în judecată companiile de telefonie mobilă în cazul în care vor să instaleze antene pe imobilele lor.

În România, există peste 30.000 de antene releu care sunt amplasate pe blocuri de locuinţe sau clădiri publice. În cele mai multe dintre cazuri, românii acceptă instalarea antenelor GSM pentru banii oferiţi pentru închirierierea amplasamentelor.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s