care-i spirla cu epava din costinesti


epava_Evanghelia___Costinesti

Pentru ca uneori pare sinistra, cu anumite conotatii morbide, m-am decis sa re-aduc lumina in cazul acestei epave.Tin sa precizez ca nimeni nu a murit in urma acestei esuari, asa cum se mai zvoneste pe la colturi

Ok…Nava M.V.Evanghelia, a armatorului grec Onasis a esuat in 1968. Eu personal am considerat ca trebuie sa fi cretin sa esuezi chiar atat de aproape de mal, chiar daca e intr-o zona slab luminata.De fapt , am avut si dreptate.A esuat ca armatorul (Onasis), in cardasie cu capitanul, sa incaseze asigurarea. Au profitat de o furtuna ca sa faca asta . Asta era si planul, s-o scufunde la prima furtuna ca sa fie credibil. Nava mai avea doar 2 ani drept de navigatie.
20040517_epava_costinesti_148_4837
epava_costinesti[4]

O explicatie ofciala insa suna cam ashea:Evanghelia a esuat la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.
Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinand vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.

rasaritul-epavei-la-costinesti-0-6


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s