lol asl pls plm


Reţeaua de microblogging Twitter a deţinut un rol semnificativ în mai multe evenimente importante din lume, precum revoltele din Republica Moldova şi cele din Iran. Mark Pfeifle, fost consilier pe probleme de securitate al SUA în perioada 2007-2009, susţine într-un editorial apărut în Christian Science Monitor, că Twitter şi creatorii săi trebuie nominalizaţi la premiul Nobel pentru pace.

Mark Pfeifle a evidenţiat rolul important pe care l-a avut Twitter în recentele revolte civile din Iran. Conflictul a fost relatat cu ajutorul Twitter-ului. Oamenii au trimis circa 220.000 de mesaje pe oră utilizând serviciile Twitter.

Pfeifle susţine că reţeaua de socializare promovează pacea şi “fraternitatea” între naţiuni”. “Atunci când jurnaliştii media tradiţionale au fost obligaţi să părăsească ţara, Twitter a devenit fereastra prin care lumea a putut vedea speranţele, eroismul şi oroarea iranienilor”, susţine Mark Pfeifle.

La Premiul Nobel pentru pace pe 2009 sunt nominalizaţi preşedinţii american Barack Obama şi francez Nicolas Sarkozy. Până în prezent, au fost înregistrate 205 de candidaturi pentru Nobelul pentru pace.

Premiul Nobel pentru pace a mai fost câştigat de Maica Teresa, Martin Luther King Jr, Dalai Lama.

Reţeaua Twitter este utilizată de peste şase milioane de persoane. Ea a fost lansată în 2006 şi permite utilizatorilor să trimită gratuit mesaje scurte care nu depăşesc 140 de caractere.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s