mai plimba ursuletul,doamna redacteur


Presa asta centrala se pare ca are niste tanti si neni care “scrie” numai tampenii …..sa imi iau si eu zearul de dimineata,si hop articol editorial pe primera pahina:


Revenirea lui Becali in politica, alaturi de Vadim, cu sase luni inaintea alegerilor prezidentiale, ar putea scoate din inertie electoratul sarac al mahalalelor din sate si orase, dezinteresat de politica, dar preocupat de marile scandaluri. Cu aura razboinicului nedreptatit si atacat pe la spate de justitia autohtona precara, Gigi Becali ar putea strange de partea sa frustrarile si nemultumirile celor care traiesc la marginea societatii, celor care nu au beneficiat in nici un fel de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, celor care se regasesc in discursul simplist si dezlanat al patronului de la Steaua. Cresterea si descresterea sa de la 1 la suta in 2005 la 10 la suta in 2006 si apoi din nou la 1 la suta dupa alegerile de anul trecut tine mai degraba de contextul social si politic decat de actiunile sale, desi tendintele sale de vataf pe terenul de fotbal ii indeparteaza pe fanii sai naturali.
Potentialul sau electoral ar putea reveni la cele zece procente o data cu desfasurarea culiselor de circ politist, criza economica si lehamitea de politica. Asocierea cu PRM, care inainte sa-l invite pe Becali in partidul sau era cotat de sondaje cu 5 la suta din optiuni, cu o luna si jumatate inaintea alegerilor europarlamentare, sugereaza ca predilectia pentru curentele extremiste se accentueaza o data cu deteriorarea economica. Votantii potentiali ai lui Becali considera intr-o proportie mai mare decat ceilalti nemultumiti, potrivit unei cercetari publicate de Fundatia Soros, ca tara merge intr-o directie gresita, ca sunt nemultumiti de nivelul lor de trai, ca viata lor s-a inrautatit si ca in viitor nu le va merge mai bine. Peste 70 la suta din sustinatorii lui spun ca homosexualitatea ar trebui interzisa prin lege si aproape 50 la suta sustin pedeapsa cu moartea pentru cei care comit infractiuni grave.

Spre deosebire de Vadim Tudor, care atrage mai ales alegatori care au trecut de 55 de ani, traiesc in comunitati rurale mici sau la marginea oraselor esuate dupa industrializarea fortata din perioada ceausista, Gigi Becali este atragator pentru barbati tineri, in general sub 35 de ani, necasatoriti, locuitori ai marilor orase.
Electoratele celor doi sunt complementare si daca s-ar insuma ar putea depasi cu usurinta pragul de cinci la suta necesar accesului in Parlamentul European. Cu ajutorul noului portret de victima neajutorata pe care i l-au facut televiziunile de stiri lui Gigi Becali, cei doi extremisti, care defileaza sub steagul lui Dumnezeu, ar putea strange mai multi adepti. Astfel, scenariul din anul 2000, cand in finala prezidentiala s-au confruntat Ion Iliescu si Vadim Tudor, s-ar putea repeta cu alte personaje si cu alte ingrediente.

Ajutorul ostentativ pe care il primeste de la Realitatea TV si Antena 3, plus multumirile publice adresate de Gigi Becali domnilor Vantu si Voiculescu ar putea sugera ca acest joc este facut impotriva lui Traian Basescu, mai cu seama ca cele doua trusturi sunt din ce in ce mai acide cu presedintele. Sustinatorii lui Vadim si Becali sunt oameni simpli, cu maximum zece clase, care cred mai mult in noroc decat in munca, mai mult in ajutorul divinitatii decat in cel al educatiei, mai mult in relatii decat in inteligenta. Pentru multi, Gigi Becali reprezinta idealul, ciobanul ajuns milionar, care nu-si reneaga trecutul, care are frica de Dumnezeu, care-i ajuta pe nevoiasi si ii milostiveste pe cersetorii de toate categoriile si culorile. Victimizarea acestui pseudoerou intr-o perioada complicata in care 80 la suta dintre romani marturisesc ca sunt afectati in mod direct de criza este riscanta, fiindca extremismul se hraneste chiar cu ingrediente de acest fel.” RL,Sabina Fati.

Draga Sabina…scrii frumos,punctezi cateva aspecte demne de luat in seama,dar maninci cacat:)

Cu ce te afecteaza daca homosexualitatea e interzisa? Ti se pare normala? Sau esti lezbiana? Nivelul infractionalitatii ti se pare normal intr-o tara care se face de ras pe mapamond datorita criminalilor cu cetatenie? Ti se pare normala conducerea tarii actuala? Sau cele care s-au tot perindat la putere?Cat despre electoratul PRM si Becalli,nu mai fi tu atat de convinsa ca sunt numai analfabeti:)

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s