amnistia moldoveneasca de pastele cailor


Vladimir Voronin cere amnistia generală pentru protestatarii de la Chişinău
Vladimir Voronin a cerut amnistierea persoaneor care au fost implicate în protestele violente de la Chişinău, anunţă AFP. Mai mult, el cere încetarea urmăririi penale împotriva acestora, mai puţin a infractorilor recidivişti.

“Reprezentanţii crimei organizate şi recidiviştii care s-au folosit de situaţia politică vor rămâne în locuri unde sunt privaţi de libertate. În ceea ce priveşte ceilalţi participanţi la evenimentele din 7 aprilie, le cer organelor competente să decreteze o amnistie generală şi să ceară încetarea oricăror forme de urmărire împotriva participanţilor la acţiunile de protest pe străzi” a spus preşedintele moldovean.

Preşedintele moldovean a acuzat autorităţile române de “lipsă de sinceritate” în ceea ce priveşte relaţiile cu Republica Moldova, căreia acestea refuză să îi recunoască statutul de stat suveran.

“Totuşi ispita de a privi Republica Moldova ca pe un teritoriu pierdut, care, în anumite circumstanţe, ar putea fi recuperat, mai frămîntă minţile unora. “Problema Basarabiei”, cum este numită la Bucureşti, a devenit şi un cal de bătaie electoral în însăşi România” a spus Voronin.

El a condamnat disursul lui Traian Băsescu, despre care a declarat că este un exemplu “de revanşism statal”. Mai mult, potrivit lui Voronin, televiziunile din România au contribuit la situaţia creată în ţara sa, chemând practici cetăţenii moldoveni la rebeliune.

“Toate aceste semnale alarmante ne-au determinat să introducem regimul de vize pentru cetăţenii români. Această măsură impusă este doar un răspuns statului vecin, care s-a lăsat antrenat făţiş în evenimentele politice interne din Moldova” a declarat Voronin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s