Cum te fura controlorii pe ratb


Sincer controlul pe Ratb,sau fostul Itb,cum vreti sa-i spuneti,nu m-a surprins niciodata fara belet.Desi nu de putine dati am circulat fara,dar in general am abonament.

Insa de cate ori am prins control nu am schimbat decat o data cuvinte cu respectivii,atunci cand ma grabeam.Si in general indivizii/individele mi s-au parut de treaba,si am auzit multe povesti despre ei cum ca ar fi super de treaba.Daca nu te iarta de amenda,atunci te lasa sa o imparti cu altcineva.Insa pe un blog am citit ceva care m-a cam socat

citez:

“”

Mai intii vreau sa va zic ca am patit-o eu vineri. Am urcat in 41 de la Plaza Romania, spre Casa Presei. M-am urcat prin fata, am compostat bilet la un compostor oarecare, apoi m-am dus mai in spate, m-am sprijinit de o bara, am deschis un geam, mi-am scos o revistuta si m-am dedat cititului, cu City FM in urechi. Toate bune si frumoase pina la capat, cind au urcat controlorii.

Biletul la control, dau biletul si aia ma intreab: dar la ce compostor ati perforat dvs acest bilet? Nu stiu doamna, in fata, ca pe acolo m-am urcat. Stiti de ce, zice ea suav? Nu, pacatele mele, de un’ sa stiu? Pai fiindca modelul de gauri din biletul dvs nu e acelasi cu cele din acest tramvai. Pooftim? Da, puteti sa verificati. Si verific. Si verific, si verific pina la apuca dracii, fiindca lumea se uita deja cu superioritate la mine, ca la una care a incercat sa mearga pe blat, precum aurolacii. Descopar ca unul dintre copostoarele din fata nu mai mergea, fusese blocat. Stiam ca in zona aia trebuia sa fie si compostorul meu, numai ca asta nu mai primea bilete. Nici unul dintre celelalte compostoare nu facea gauri ca in biletul meu. Ma enervez, imi dau seama ca e cioaca, ma grabeam la o intilnire, scot 40 de roni, ii dau aleia (sau alora, deja erau vreo 4 sau 5 in jurul meu), eu le promit ca e ultimul bilet pe care il mai compostez vreodata in acest tramvai, ei spunind-mi ca ei mi-au vorbit frumos, ca io poate am uitat sa compostez, fiind cu castile pe urechi, poate furata de o melodie preferata. Ma enervez si mai tare, nu-i dau nici un buletin, iau chitanta de un bilet=40 de roni si cobor.

Pe peron, dupa ce am rezolvat cu golirea portofelului, o alta domnisoara imi spune: “sa stii ca si eu am patit la fel, asa se fura pe ratb. Exista un compostor care face alte gauri decit celelalte. Unul dintre controlori, care nu are uniforma, deci nu-l poti recunoaste, pindeste cine composteaza bilete la respectivul gauritor, pe care ulterior il blocheaza. Cind vine controlul, incepe circul, tu cazi de fraier iar ei isi fac norma de amenzi”. Excelent, mi-am zis, iata ca gindesc si controlorii ratb, pe care totdeauna i-am banuit de imbecilism in grad avansat. Deci se poate, stimati tovarasi, se poate sa ti-o furi daca esti corect (de fapt cred ca atunci se cheama ca ti-ai luat teapa, nu cind faci blatul si esti prins). E, al dracu sa fie ala care va mai composta vreodata pe linia aia, ca oi merge 1 statie sau 16, cum faceam pina acum. Si nici abonament nu-mi mai fac in viata mea. Pina nu-mi scot paguba de 40 de roni nici nu ma gindesc sa mai fiu corecta cu ei.”” sursa

Acum daca intr-adevar e adevarat ce i-a zis respectiva bloggeritzei,ar fi un al doilea furt pe Ratb,ce te fura sutii de buzunare,si ce te fura anumiti controlori.Parerea mea este insa ca tipa nu trebuia sa plateasca amenda nici in ruptul capului,chiar daca zice ca se grabea.Trebuia deblocat compostorul si gata.Adica come on,nu mai stiai unde ai compostat?trebuia sa le ia la rand gheyy aia pe alea din fata si gata.

Ca sa nu spun si eo ca era sa o patesc cu un hot de buzunare,care a avut o tentativa la mine pe linia lui 601.

Un tip caucazian,imbracat bine,care opera singur.Avea o sacosa alba in mana pt a masca gestul cand baga mana sa fure.Imi pare rau ca nu am avut inspiratie sa ii fac o poza la moaca sa o postez,dar a coborat repede tipul dupa ce l-a amenintat unul din calatori.Grija mare deci la astia.


4 thoughts on “Cum te fura controlorii pe ratb

  1. Pe controlori îi urăsc mai mult decât pe poliţişti. Sunt cei mai proşti, cei mai leneşi, cei mai comozi oameni de pe pământ. Şmecheria cu un compostor diferit este un căcat şi nu arată că au o inteligenţă ieşită din comun. Arată doar că vor şi ei să scoată o şpagă. I-aş bate numai în gură şi în faţă. Pentru simplul fapt că au ales cea mai simplă slujbă din lume nu dau doi bani pe ei. Nu au dreptul să se plângă de nimic, pentru că au ales slujba care le pune la încercare cel mai puţin mintea şi fizicul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s