si romanii produc….bine


Chiar daca multe din produsele noastre sunt din import,ma refer aici si la productii de fructe sau orice fel de productii alimentare, dar mai ales la produse tehnologice.

Recent am aflat de productia unui sistem de optimizare a consumurilor.Acesta este valabil pentru fermele avicole.Sistemul local inteligent monitorizeaza temperatura mediului ambiant, temperatura apei potabile, umiditatea relativa, presiunea atmosferica si luminozitatea din incinta halei. Toate aceste date sunt utilizate pentru comanda controlata a sistemului de ventilatie, a sistemului de iluminat si lansarea unor semnale de avarie (depasire temperatura apa potabila, etc).

iata
cercetatori romani

Acest sistem este produs de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA,iar avantajele acestei investitii mici sunt multiple. In primul rand, se reduc foarte mult costurile, atat in privinta personalului cat si costurile energetice in general. In plus, prin introducerea acestui sistem, compatibil cu cele din UE, se mentine un microclimat ce reduce rata mortalitatii in cadrul efectivelor de animale odata cu variatiile de clima din exterior.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s