Criminalul iertat de viol, pentru că victima, moartă, nu a depus plângere!!!


În martie 2007,comuna Moşteni se cutremura în urma unei oribilei crime petrecută la numai câţiva metri de drumul principal. O copilă nevinovată a fost ucisă cu sânge rece de cel care o conducea acasă, tocmai ca să nu fie atacată de un posibil răufăcător.

Daniela abia împlinise optsprezece ani şi era una dintre cele mai timide fete din comună. Îi plăcea să studieze mult, iar apropiaţii erau convinşi că va avea un viitor remarcabil. N-a fost să fie. Firul vieţii i-a fost curmat de un individ lipsit de umanitate.

Ultima ei seara a fost una dintre rarele ocazii în care fata mergea la discotecă. Au convins-o câteva prietene, care, ulterior, au părăsit-o pentru câteva dansuri în plus. Cum Daniela dorea să se întoarcă acasă şi nu avea cu cine, a acceptat să o însoţească un vecin. Băiatul locuia doar la câteva case distanţă de casa ei şi îl cunoştea de când era mică. Erau de-o seamă. A crezut că o va conduce şi… atât. Din păcate, pe drum, chiar însoţitorul său a violat-o, după care a omorât-o fără niciun fel de regret. Iniţial, vecinul a vrut să se aleagă doar cu o partidă de sex. Însă fata l-a ameninţat că va povesti totul tatălui ei şi poliţiştilor. Acela a fost momentul în care violatorul a decis să scape de ea, sperând că va şterge orice urmă a josnicei sale fapte.

Nu i-a folosit la nimic. În scurt timp, a fost arestat şi, ulterior, condamnat pentru viol şi omor calificat. A recunoscut tot şi a dat detalii despre felul în care a procedat. Mai mult, a recunoscut că a mai comis un viol în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea când era minor. Judecătorii Tribunalului Teleorman l-au condamnat la treizeci de ani pedeapsă cu închisoarea. A urmat recursul criminalului. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au considerat corectă decizia judecătorilor noştri, iar pedeapsa a rămas aceeaşi. Treizeci de ani după gratii.

Condamnatul a mers mai departe. Dosarul a ajuns la ultima instanţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici, judecătorii au avut o altă părere despre faptele comise de teleormănean. Prin Decizia 1562 din 7 mai 2008, pedeapsa inculpatului a fost redusă de la 30 de ani la 25 de ani. Înalţii judecători au hotărât să nu-l mai condamne pe individ pentru viol, folosind una dintre carenţele Codului Penal. Mai exact, faptul că partea vătămată nu a depus plângere. Nici nu avea cum, având în vedere că a fost ucisă tocmai ca să nu pomenească ceva despre siluirea sexuală la care a fost supusă. Nici actele medico-legale care atestau violul, nici faptul că violul a fost cauza omorului nu au mai contat. Criminalul s-a ales cu reducerea de pedeapsă, iar în cazierul său judiciar nu va apărea decât fapta de omor. Restul… este decizia judecătorilor de la cea mai înaltă instanţă: violul nu se mai pune, pentru că victima nu a depus plângere. Aproape sinistru.


4 thoughts on “Criminalul iertat de viol, pentru că victima, moartă, nu a depus plângere!!!

  1. Nu e chiar sfarsitul lumii. Violatorii au viata grea la inchisoare. Mai bine munca silnica si o celula singur decat sa fi violator si sa stai cu altii in camera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s