CFR- de la degradare la subzistenta


Am vazut o stire in care se spunea ca singura solutie a nefalimentarii CFR Infrasctructura o reprezinta scumpirea biletelor cu cel putin 50%.

Asta insemna ca dupa ce ca trenurile care ofera niste conditii mizere fac atatea si atatea ore pe drum,dupa ce ca intarzierile sunt de ordinul zecilor de minute,chiar sutelor,ceea ce duce implicit la pierderea legaturilor,si asa extrem de proaste si sub orice critica intr-un stat cu pretentii de membru in uniunea europeana,ca vor mai creste si preturile la bilete,cu cel putin jumatate.Acest lucru deja este de domeniul fantasticului pentru mine.

Deja atat transportul de persoane si chiar si cel de marfa s-a mutat pe sosele.Facand comparatie cu orice alt stat din uniunea europeana,Romania sta cel mai prost la capitolul cai ferate.Tin minte si cand a cazut un pod undeva in judetul giurgiu,ca trenurile bucuresti giurgiu faceau 5 ore cu ocol de zeci de kilometri in plus prin teleorman,via Videle,Draganesti Vlasca.

Solutia cea mai logica in oricare alta tara ar fi fot REPARAREA PODULUI.Dar deh,la noi nu “este” bani,vezi doamne…..

In mod normal,si tot logic,asa cum se intampla in zeci de alte tari..transportul pe cale ferata este cel mai rapid si confortabil mijloc…..la noi e taman pe dos….

Nu neg ca zeci de trenuri au figurat ca fantoma intrucat controlorii luau spaga si asa nimeni nu mai cumpara bilet,trenul respectiv figurand ca nefolosit.Dar asta tine de CFR,care ar fi trebuit sa ia masuri….

Asa cum s-a distrus tot in tara asta,la fel si CFr ul e pe duca,si in timp foarte scurt va ajunge pe butuci…….

Dar nu …..ei lanseaza noi modele de trenuri,si ne demonstreaza noua ca CFR calatori e o societate profitabila.Va arat in urmatorul clip cat de profitabile sunt sagetile albastre ale CFR-ului si ce standarde avem.O punga de 100 de grame de alune in tren costa 12 lei..adica 120 000 de lei vechi…cool,nu?

Acum ca am vazut ca pana si cele mai moderne trenuri sunt de caca la cfr-caca,la ce sa ne mai asteptam la un personal imputit de la cuca-macaii….adik din oricare colt al Romaniei.

Nu ramane decat sa ne multumim cu ce avem si sa ne bucuram de ceea ce e bun in CFR…..NIMIC

Advertisement

6 thoughts on “CFR- de la degradare la subzistenta

  1. super mijto articolele 🙂 mi-a trebuit ceva timp sa le citesc pe toate (am fost cam in urma) 😛

  2. daca banii “investibili” nu s-ar auto-investi in buzunare poate am avea si noi trenuri..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s