Chipuri triste si Suflete pierdute


S-a dus vara….si a inceput scoala…..ambele,chiar daca sunt in stransa legatura contextuala,constituie cele 2 considerente de care ma tem in fiecare an.Si nu ghiciti nici intr-o mie de ani de ce.

Dar nu sunt bad boy d-asta si am sa va spun: O data cu inceperea scolii in Alexandria,orasul capata o alta forma de fond,devine mult mai animat decat pe perioada verii…insa chiar si cel mai socabil si anti-pustnic om nu s-ar putea bucura de aceasta animare daca are mai mult de 5 neuroni functionali.

(ma bucur insa ca nu mai am de stat decat 2 saptamani aici ….hihi)

Ati ghicit desigur,probabil,este vorba de poluarea orasului cu taranii care vin sa faca scoala si liceul aici(desi multora dintre ei nu o sa le foloseasca niciodata),si de zgomotul pestinential de manele din telefoanele lor jegoase,de rasetele lor grotesti,de grimasele lor pe care nici trogloditii probabil ca nu le aveau.In 2 cuvinte:Cocalari si Pitipoance.

Pitipoance cu fuste si pantaloni prea scurte si prea mulate,asemeni si scoartei lor cerebrale,de un prost gust dus la extrem,si de cocalari nici nu ma apuc sa extrapolez,ca adormiti citind la acest post.

Ideea e ca duminica dinaintea de inceperea scolii ,din linistea care era pana atunci in oras,se auzeau din 3 in 3 minute ba o injuratura,ba un raget,ba o manea infecta la telefon…..iar trecerea de la 3 luni de liniste la asta a fost extrem de brusca….insa fiind pregatit pentru asa ceva,nu am avut parte de un soc prea mare,slava domnului.Anunt insa ca sila si dezgustul au avut insa nivelul asteptat.

Nu putem nici cu ei,dar nu putem nici fara ei

Adevarul este ca Alexandria este un oras prea sarac,si prea putin atragator,drept pentru care se petrec 2 tipuri de migratii:

***Migratia tinerilor cu adevarat importanti si de valoare la Bucuresti sau in alte orase unde isi pot gasi un job pe masura lor,cei mai norocosi avand parte si de burse in strainatate;

***Migratia tinerilor din mediul rural,din toate colturile judetului,catre aceasta “oaza” a culturii si distractiei(pentru ei),si anume municipiul Alexandria;

Asadar ei sustin destul de mult financiar acest oras aflat de ani de zile in colaps din acest punct de vedere.Singurele 2 mari intreprinderi fiind foarte Ne-profitabile pentru oras:Rulmentul isi tot injumatateste angajatii o data la 3 luni,Iar de Iaica am auzit ca se va inchide de tot….de parca mare lucru mai era de ea :))

Ei fac cumparaturi,ei stau in gazde si in chirii,ei sunt practic motivul pentru care multe scoli si licee mai exista,intrucat copiii alexandrenilor nu sunt destui la numar incat sa populeze 7 licee si tot atatea scoli.

Depre atmosfera de tara pe care acestia o aduc in oras voi extrapola in alt post,pentru ca pe aceasta tema e foarte mult de discutat,intrucat sunt implicati foarte multi factori la starea actuala de fapt prezenta la nivelul intregii tari.


9 thoughts on “Chipuri triste si Suflete pierdute

  1. nu asta e problema….problema e ca puteti fi si altfel,,,,,desi poate nu ati crescut in mediul care ar fi fost propice unei dezvoltari armonioase trup-suflet,si poate nu ati primit cea mai aleasa educatie…ar trebui sa incercati sa va schimbati

  2. As vrea sa-mi spui ce au in comun urmatoarele persoane:
    Emil Cioran, Ion Creanga, Marin Preda, Constantin Noica, Octavian Goga si se mai gasesc multi altii.
    Stiu ca erau alte vremuri, dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa ii marginalizam pe cei de la tara. Suntem cu toti egali in drepturi si meritam aceleasi sanse. Asa ca fututi mortii matii de taran de la oras.

  3. Nu am modificat cu nimic commentul de mai sus,tocmai pentru a ACCENTUA CALITATEA EDUCATIEI PRIMITA DE CEI DIN MEDIUL RURAL…LIPSA CONDUITEI …..SI SITUATIA TRISTA IN CARE NE COMPLACEM,PENTRU CA,NU -I ASA,NU E NIMIC DE FACUT…….ANUNT PE ACEASTA CALE CA DIN ACEST MOMENT NU VOI MAI RASPUNDE LA ASTFEL DE POSTARI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s