Alexandria-Perceptii despre valoare


Alexandria este municipiul resedinta al unuia dintre cele mai sarace judete din tara,Teleorman(unul din judetele care au contribuit cel mai putin la bugetul de stat).Dar parca nu numai saracia si lipsa urbanizarii domina in judet,ci,ca o facuta,si concentratia de nesimtire la suta de neuroni.Insa putinii care sufera din acest motiv,si anume cei care il contientizeaza,foarte putini la numar ce-i drept,s-au resemnat cu conditiile de fata,pentru ca oricum situatia este una generalizata la nivel de tara,si nu numai,insa in Romaia parca e un flagel.(enumar 2 cuvinte strict romanesti:cocalari si pitipoance)

Nu am sa stau sa enumar miile,sutele de mii de exemple care imi sustin asertiunile,insa vreau sa va povestesc o scurta intamplare petrecuta in trafic sambata,13 septembrie 2008,in jurul orelor 18:30 la intersectia stazilor Dunarii cu Doctor Stanca.Ultima intersectie semaforizata din oras,de altfel,si in plus,dotata si cu 2 camere de supraveghere trafic.

Stateam linistit la stop,aveam rosu,pe Dr stanca.In momentul in care se face verde pentru mine,bineinteles ca se face rosu pt cei care circula pe strada Dunarii.Toata lumea opreste frumos la stop si eu incep sa merg.Un istet de jandarm care conducea o duba a jandarmeriei a incercat sa forteze galbenul (care intre timp i se facuse rosu),tasnind din spatele unui autobuz care statea regulamentar la rosu pe banda a doua de mers.Nu numai ca nu a franat,nu numai ca nu avea niciun semnal pornit,caci m-am uitat special,poate o fi omu in misiune,(da vezi sa nu),dar mai avea si jmekereste un cot pe geam,cu tigarea in mana (asa,…ca tractoristii…probabil asta si e in afara serviciului),dar mi-a si aruncat o privire superioara si jmekera,de borfas suparat.Adica cum de imi permit eu sa ma uit la semafor,sa vad ca am verde,si apoi sa ma uit la el? Da se poate,ii jignesc sentimentele omului,care probabil gandeste ca nu a impins tramvaie cu mine de imi permit sa ma uit la el.

Pacat ca el nu stie ca studiile noastre nu se compara,dar nu in sensul in care crede el,in sensul ca el in afara de bac,mai are cateva luni de”studii” facute pe nustiu unde,si acum e jandarm.Bineinteles ca nu se afla in misiune,in cateva minute l-am vazut cum se indrepta foarte incet catre cazarma de langa stadionul municipal,de la capatul lui Alexandru Colfescu.

Oricum ,chiar daca este zi de 13,pot spune ca am avut noroc,ca daca se intampla necazul sa si intre in mine,ar fi spus ca se afla in misiune,se ducea sa mai ceara o tigara,ca deh…sunt salariile “mici” astea de jandarm…..trist


3 thoughts on “Alexandria-Perceptii despre valoare

  1. Eu am tot respectul pt echipajul de jandarmi. Am avut un incident in care unu betivan cu un logan mi-a spulberat oglinda si a fugit. Ghici cine l-a fugarit si l-a oprit? Raspunsul se afla in poza

  2. N-ar fi asta problema,zic eu…Din partea mea cel putin,jandarmii pot sa treaca si cu elicopterele pe rosu cu trabucu-n gura…Zic eu ,ca pana acuma jandarmii pe mine m-au scos din cacat.Problemele sunt altele mult mai grave,si ai zis tu bine acolo:cocalarii,pitipoancele…mai zic si eu :maneaua ,tiganii ,coruptia la nivel larg, sistemul de invatatmnt de cacat ,gunoiu` ,cainii de pe strada ,saracia ,plm…o tara de cacat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s